Egy osztrák férfi direkt megfertőződött, hogy elkerülje az oltást, de belehalt

járvány
2021 november 18., 19:22
comments 12

Ausztriában külön bulikat szerveznek azoknak az oltáselleneseknek, akik inkább választják a szándékos megfertőződést, mint a vakcina felvételét, hogy aztán igénybe vehessék azokat a szolgáltatásokat, amik csak az oltottaknak és a gyógyultaknak megengedettek. A Kleine Zeitunk egy orvosra hivatkozva arról írt, hogy Stájerország tartományban egy 55 éves férfi egy ilyen bulin sikeresen össze is szedte a Covidot, de a gyógyulti státuszig már nem jutott el, mert meghalt. De olyan 30 év alattiakról is beszámolt, akik szándékosan fertőződtek meg, most pedig a koronavírus hosszú távú hatásaitól szenvednek.

De az osztrák oltásellenesek között annyira divatba jött a lovaknak gyártott féreghajtó is, hogy Felső-Ausztriában már ellátási gondok adódtak, pedig semmilyen tudományos bizonyíték nincs arra, hogy hatékony lenne a koronavírus ellen. Ugyanakkor a helyi gyógyszerészeti kamara elnöke szerint egyre több ember adagolja túl magát féreghajtóval. (Die Presse/Tagesspiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.