Egy 14 éves lányt ölt meg a Los Angeles-i rendőrök eltévedt golyója

bűnügy
2021 december 25., 14:51
comments 1

Napokkal később sikerült azonosítani Valentina Orellana-Peralta-t, egy 14 éves lányt, akit egy eltévedt golyó talált el még csütörtökön. A lány egy Észak-Hollywood-i ruhaboltban próbált éppen, amikor a falat átütte a golyó. A rendőrök épp egy 24 éves férfit üldöztek, aki zavartan viselkedett és többeket megtámadott egy közeli bevásárlóközpontban. A hajsza során több lövést is leadtak, végül a zavart férfit is lelőtték, ő is belehalt a találatba.

„Ez a kaotikus üldözés, ami végül egy ártatlan gyermek életét követelte, mindannyiunkat lesújtott. Mélységesen sajnálom ezt a veszteséget, bár tudom, hogy nincsenek szavak, amelyek enyhítenék a család fájdalmát” - nyilatkozta Michael Moore, a helyi rendőrfőnök az AP tudósítása szerint.

Michael Moore rendőrfőnök egy korábbi sajtótájékoztatón.
photo_camera Michael Moore rendőrfőnök egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP

A hírügynökség ugyanakkor kiemeli, hogy Los Angelesben idén 37 embert löttek meg rendőri intézkedés során, közülük 17-en belehaltak a sérüléseikbe. Ezek a számok pedig drámai emelkedést jelentenek az előző évekhez képest, amikor csaknem feleannyival kevesebb ilyen eset fordult elő a városban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.