Nyugi van, még nem jönnek az oroszok, üzenték Ukrajna vezetői a népüknek

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 26., szerda 17:38

Bár a veszély valós, nem fenyeget azonnali orosz invázió, igyekeztek nyugtatni népüket Ukrajna vezetői kedden. „Elég erősek vagyunk, hogy mindent ellenőrzés alatt tartsunk és bármilyen destabilizációs kísérletet kisiklassunk” – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök. Nyilatkozatára még Olekszij Reznyikov védelmi miniszter is ráerősített azzal, hogy „pillanatnyilag nincs okunk feltételezni”, hogy Oroszország hamarosan lerohanná az országot, mivel a határ túloldalán összevont csapataikat még nem szervezték harccsoportokba se. „Ne aggódjanak, aludjanak nyugodtan. Még nem kell összecsomagolni” – mondta. (Erre reagált ma Moszkvában, a parlament ülésén Szergej Lavrov külügyminiszter.

Az ukrán hadsereg egyik gépesített lövészdandárjának katonája mosolyogva vezeti harcjárművét valahol Luhanszk térségében 2022. január 25-én. Fotó: WOLFGANG SCHWAN/Anadolu Agency via AFP

Meglepően más hangulatban beszéltek tehát a HELYZETről, mint az elmúlt hetekben a nyugati szövetségeseik.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt