Nyugi van, még nem jönnek az oroszok, üzenték Ukrajna vezetői a népüknek

külföld
2022 január 26., 17:38

Bár a veszély valós, nem fenyeget azonnali orosz invázió, igyekeztek nyugtatni népüket Ukrajna vezetői kedden. „Elég erősek vagyunk, hogy mindent ellenőrzés alatt tartsunk és bármilyen destabilizációs kísérletet kisiklassunk” – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök. Nyilatkozatára még Olekszij Reznyikov védelmi miniszter is ráerősített azzal, hogy „pillanatnyilag nincs okunk feltételezni”, hogy Oroszország hamarosan lerohanná az országot, mivel a határ túloldalán összevont csapataikat még nem szervezték harccsoportokba se. „Ne aggódjanak, aludjanak nyugodtan. Még nem kell összecsomagolni” – mondta. (Erre reagált ma Moszkvában, a parlament ülésén Szergej Lavrov külügyminiszter.

Az ukrán hadsereg egyik gépesített lövészdandárjának katonája mosolyogva vezeti harcjárművét valahol Luhanszk térségében 2022. január 25-én.
photo_camera Az ukrán hadsereg egyik gépesített lövészdandárjának katonája mosolyogva vezeti harcjárművét valahol Luhanszk térségében 2022. január 25-én. Fotó: WOLFGANG SCHWAN/Anadolu Agency via AFP

Meglepően más hangulatban beszéltek tehát a HELYZETről, mint az elmúlt hetekben a nyugati szövetségeseik.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.