Jönnek-mennek az idegenek

reggel 4
2023 szeptember 14., 22:42

Jó reggelt mindenkinek, és külön heló azon kitartó keveseknek, akik még hajnalban olvassák ezt a hírlevelet. Nem is tudom, hol kezdjem, annyi minden történt tegnap reggel óta.

Kezdjünk ezúttal négy olyan cikkel, aminek semmi köze a magyar politikához, abból baj nem lehet:

Családi napok

Meloni és Orbán a 2023 szeptemberi demográfiai csúcson
photo_camera Meloni és Orbán a demográfiai csúcson Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Demográfus nem nagyon szólalt fel a demográfiai csúcson, a 60-nál több előadó közti scrollozgatás során konkrétan egyet találtam, de ő meg a Sátán európai helytartójának, a Bizottságnak dolgozik. A lényeg persze nem ez, hanem hogy az összesereglett politikusok, egyházi vezetők és influenszerek elmondhassák, mennyire fontos nekik a család és a Jóisten, szemben a bu..., na, a buta tudjuk kikkel. Elmondta ezt Orbán, Novák és Meloni is.

Kiderült továbbá, hogy nemrég ide jött bazsalyogni az ujgur gyerekeket koncentrációs táborba záró kínai kormányzó – kár, hogy nem maradt a családvédelmi konferóra.

Kétarcú diplomácia

Novák Katalin
photo_camera Novák Katalin Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Novák Katalin ismét sürgette a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását, miközben Szijjártó most épp egy tananyagra fogja annak halogatását.

Szintén Szijjártó, közelebbről egy nyilatkozatának a fact checkelése az apropója a Lakmusz cikkének, amely közben elég alaposan körbejárja az ukrán nyelvtörvény körüli problémákat. Ezek miatt gáncsolta korábban a magyar kormány Ukrajna és a NATO, most pedig Ukrajna és az EU közeledését. Mármint elvileg ezért.

Nagyon NER

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook/MARTON_KIRALY

Szijjártó Péter nagy napja volt ez. Ez is! A fentieken túl segített üzleti partnert találni Mészáros Lőrincnek Törökországban, közben a belarusz tárgyalásai miatt elítélte az EP, amit nagyon rossz néven vett. A külügyminisztérium fizette volna Szöllősi György Puskás-nagykövet amerikai útját, ha beengedik az USA-ba egy elneresedő focitornára. Viszont sajnos eljárás indult a TV2 ellen, mert a híradóban reklámozták Dzsudzsák italporát.

Már a spájzban?

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Az áthatolhatatlannak hirdetett déli magyar határkerítés annyira lukacsos, hogy átjáróházzá lett hazánk északi szomszédja, Szlovákia egyes politikusai, nevezetesen az Orbán-barát Fico már vissza akarja állítani a határellenőrzést. Csak mellesleg említem, hogy közös példaképük, Putyin elnök úr előszeretettel alkalmazza az erről mit sem sejtő menekülteket arra, hogy beavatkozzon európai választásokba. De itt nyilván nem lehet erről beszélni (amíg nincs rá bizonyíték).

A helyzet szimbolikus súlyát jelzi, hogy Orbán Viktor otthonától pár száz méterre alakítottak ki bázist embercsempészek, ahol 90, magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkező emberre bukkant a rendőrség.

Közben az utolsó „migránsmentes övezetben” Thaiföldről kölcsönöznek munkaerőt, hogy legyen elég ember a soproni idősek otthonában. (Mert annyian járnak át Ausztriába dolgozni, hogy már a közintézménynek is vendégmunkásokat kell alkalmaznia. )

Szió, ufó!

photo_camera Fotó: Lucas Pezeta / Pexels

A NASA szerint az ufókat - vagyis UAP-okat - már csak a légterek védelme miatt is meg kell ismerni. Ehhez a mesterséges intelligenciát hívnák segítségül. Aki szeretne eligazodni ebben a zavaros történetben, annak ajánlom Bankó Gábor korábbi cikkét.

Tűnj el, Mel!

photo_camera Fotó: MIKE MULHOLLAND/Getty Images via AFP

A Michigani Egyetem focicsapatának sztáredzője maszturbált, miközben Brenda Tracyvel telefonált. A nő egy korábbi erőszak áldozataként tart tréningeket sportolóknak arról, hogy mindig csakis konszenzuálisan szexeljenek. A zaklatásos ügyről több mint 100 oldalas jelentés készült.

Birki

A Birkenstock rászabadította a világra a rettenetes nagylábujjakat és a horrorkörmöket, aztán jött a világjárvány és egy mozifilm – és a rémes papucsból menő divatcikk lett. Szily László részletesen elmeséli, hogyan; jómagam ugyanakkor elhatárolódom a birkenstockos közösség tagjai elleni kirohanástól! Ich bin auch ein Birkenstocker! Ehrlich!

Apja fia

(B-J) Joe Biden és neje, Jill, a fia, Hunter, kezében unokaöccsével, Beau-val, és Naomi Biden, Hunter legnagyobb lánya 2023. július 4-én a Fehér Ház erkélyéről nézik az ünnepi tűzijátékot.
photo_camera (B-J) Joe Biden és neje, Jill, a fia, Hunter, kezében unokaöccsével, Beau-val, és Naomi Biden, Hunter legnagyobb lánya 2023. július 4-én a Fehér Ház erkélyéről nézik az ünnepi tűzijátékot. Fotó: TASOS KATOPODIS/Getty Images via AFP

Ismét Joe Biden fiának nevétől hangos az amerikai politika, miután a republikánus házelnök úgy rendelte el az elnök elleni impeachment eljárás megindítását, hogy az eddigi vizsgálatok szerint semmilyen törvénytelenséget nem követett el.

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.