Sorosék reagáltak az új konzultációs óriásplakátokra: „Antiszemitizmussal bemocskolt propaganda”

propaganda
2023 november 22., 18:28

Reagált a Soros Alapítvány a magyar kormány sok milliárd forintnyi közpénzt felemésztő, új nemzeti konzultációt hirdető plakátkampányára, amin Soros György fia, Alex Soros és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerepel. Mármint nem ők, hanem az arcuk.

„Antiszemitizmussal bemocskolt propaganda”,mondta Soros alapítványának szóvivője a plakátokról, amin a sorosozás és brüsszelezés között dönteni képtelen kormányzati kreatívok azt üzenik: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”. Eric Mamer, az Európai Bizottság szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, von der Leyen „a szemöldökét sem húzta fel” a plakátok láttán.

Egy nappal a kihelyezésük után egyébként már el is kezdték átragasztani a konzultációs óriásplakátokat, az újakról ismeretlen okból eltüntetik Alex Soros kézfejét.

photo_camera Fotó: Magyarország Kormánya/Facebook

A legutóbbi nemzeti konzultációnál csak a technikai költségek, azaz nyomdaköltség és a postázás költségei 2,7 milliárdot vittek el, plusz a marketingköltségek. Ezek a feladatok rendre Balásy Gyula cégeit, a New Land Mediát és a Lounge Designt találják meg, amikkel Rogán Antal minisztériuma az év harmadik negyedévében 15,5 milliárd értékben kötött szerződést.

A magyar származású milliárdos - akinek több kormánypropaganda-kampányban is volt szerencséje feltűnni - júniusban adta át huszonöt milliárd dolláros pénzügyi és jótékonysági birodalma irányítását a fiának. Nem sokkal később a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok felfüggesztették az uniós országokban működő civil és jogvédő szervezetek támogatását. Az alapítványokat világszerte átszervezik, a civil kezdeményezések helyett a direkt politikai ügyek támogatására, azon belül is Afrikára és az Egyesült Államokra helyezik a hangsúlyt. Rényi Pál Dániel cikke.

A nemzeti konzultáció kérdései közül négy Ukrajnával, egy pedig a Hamásszal és a palesztinoknak nyújtott uniós támogatásokkal foglalkozik, emellett szóba kerül a magyar politika külföldi befolyásolása, valamint a gyerekvédelminek nevezett homofób törvény is, amit L. Simon László annak ellenére is jónak tart, hogy ez alapján rúgták ki.

A kormánypárt használt már fel ilyen kampányhoz EB-elnököt, akkor még Jean-Claude Junckert. Abból akkora botrány lett, hogy Orbán Viktor miniszterével meg is ígértette az Európai Néppárt, hogy leszedik a plakátokat - és mielőtt Mandfred Weber elnök Budapestre érkezett, ezt meg is tették.

(via Reuters)