A magyar diplomácia mint ismétléses poén

reggel 4
január 26., 00:37

Jó reggelt! Csak fürgén, szaporán!

4 kiemelt cikk:

Tovább rázzuk a bohócsipkát

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Természetesen a nemzetközi diplomáciában is mindenki érti a magyar kormány ígéretét: nem ők lesznek az utolsók, akik jóváhagyják Svédország NATO-csatlakozását - aztán mégis ők lettek, mi lettünk. Ahogy azt is mindenki érti, milyen pofátlan hazugság a fideszes belső viták mögé bújni.

Mára kiderült, hogy Törökország hivatalosan is ratifikálta a szerződést, alighanem egy amerikai alku miatt,. A kormánypártok pedig közölték: mégis csak megvárnák a svéd-magyar miniszterelnöki találkozót, addig mégsem lesz saját véleményük.

  • Orbán választhat: vagy megvétózza Ukrajna pénzügyi támogatását, vagy szembeköpi saját választóit

Félnótás fantasy

photo_camera Fotó: police.hu

Először arról írtunk, hogy letartóztatást kérnek a UCC-konteós szkítákra, akik fegyveresen akarták megdönteni a Magyarország nevű, New Yorkban bejegyzett izraeli kft-t. (Ajánlott olvasmány: Krasznahorkai új regénye.) Aztán le is tartóztatták a puccsistákat, a legidősebbet elmegyógyintézetbe viszik. Az egyikük a Mi Hazánk volt nagykanizsai elnöke.

Hol a pénz?

Megint lezártak egy kormányközeli szereplők ügyében indított nyomozást, tanulságos indoklással. A NAV nyomozói annak ellenére nem találtak semmi gyanúsat Orbán Viktor fogorvosa, Bátorfi Béla uniós támogatásból épült kutatóintézetének ügyében, hogy annak soha nem volt egyetlen munkatársa sem, csak két vezetője.

  • Lakmusz: a Megafon egy hét alatt több mint 10 milliót költött a német kormány és a „globalisták” lejáratására

Erga omnes

photo_camera Fotó: MAHMUD HAMS/AFP

A Dél-Afrikai Köztársaság arra kérte a hágai Nemzetközi Bíróságot, hogy állapítsa meg, genocídiumnak minősülnek-e Izrael gázai hadműveletei. A bíróság ma hirdeti ki a döntést. Mik az előzmények, és milyen határozatra lehet számítani? Két nemzetközi jogász okfejtése a Qubiton.

Tyúkól

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

Ciki-e, ha egy nő romantikus irodalmat olvas? Egyáltalán, mi az, hogy női irodalom, reneszánsza van-e a műfajnak, miért olvassuk, és mekkora biznisz valójában - női podcastünk új adásában ezeket járjuk körbe.

Hírleveleinkre tulajdonképpen akár most is fel lehet iratkozni. Négyre ingyért, háromra pénzért.