A női napszemüvegnek csúfolt férfi napszemüveg

reggel 4
április 08., 22:13

Itt az átmeneti lehűlés előtti utolsó napindító hírlevél (de vannak másmilyenek is), benne az elmúlt nap fontosabb anyagaival.

MAGYAR

A Magyar Nemzet bevetette a nehéztüzérséget a számháborúban: Szentesi Zöldi László – egy lehetséges Békemenetet is előrevetítve – arról írt, hogy „szégyenletes lebőgés” Magyar Péter szombati tüntetése, és „semmiféle tömegdemonstrációról nincs szó”.

Deutsch Tamás vitázna Magyar Péterrel, aki viszont „drogos, közpénzfaló bohócnak” tartja őt. Menczer Tamás szerint Magyar Péter női napszemüveget hord, pedig nem.

Magyar Péter napszemüvegben a 2024. április 6-i tüntetésen.
photo_camera Magyar Péter napszemüvegben a 2024. április 6-i tüntetésen. Fotó: Bankó Gábor/444

Magyar Péter színpadán a szigetszentmiklósi hatalmi harc is berobbant. Csakugyan visszajár Kövér László házába a befolyásos szigetszentmiklósi DK-s? Erről beszélt a Kossuth téri tüntetésen Nagy János. Olyanok csapnak össze, akik 2019-ben még együtt buktatták meg a Fideszt, és már a poligráfos vizsgálat is szerveződik.

Mészáros Lőrinc azt mondta Magyar Péterről, hogy bár a bankjukban felügyelőbizottsági tag volt, nincs közös pontjuk.

Ingyen adta oda egyesületét Magyar Péternek a reformátusok volt zsinati tanácsosa: Tarr Zoltán tavaly alapította a Legyél a változás! nevű szervezetet, ami most már Magyaré.

MAGYARORSZÁG

„Hogy mondhatja ezt?” – feszült parlamenti ülésen válaszolt Orbán és Polt Péter.

Sulyok Tamás tisztázta, hogy rá ne számítsunk a kegyelmi ügy részleteinek megismerésében: egy momentumos képviselő megkérte, hozza nyilvánosságra a Sándor-palota adatait arról, miért kapott kegyelmet K. Endre.

photo_camera Fotó: Kármán Kolos

Nagy Márton behívatta a MOL vezetőit a magas üzemanyagárak miatt, mert nem ilyen árakról volt szó a korábbi megállapodásban. A miniszter azt is bejelentette, hogy a kormány feljelenti a Spart.

Törött bordával jött ki a fogdából, mégis megszüntették a nyomozást az ügyében: Juhász István miskolci buszsofőrt gyorsan elítélték, miután beszólt a rendőröknek, amikor viszont ő tett feljelentést, mert állítása szerint súlyosan bántalmazták a fogdában, már egészen máshogy alakult az ügy.

  • Szijjártó Péter szerint ha nem lennénk ilyen helyzetben, akkor már mi is áldozatául estünk volna a liberális világ nyomulásának.
  • Mégis lesz előválasztás az V. kerületben: Kovács Alex Gábor és Juhász Péter közül lehet választani április 15-18. között.
  • Vasárnap országosan pont 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál.
  • Vasúti talpfák gyulladtak ki Rákosrendezőn.
  • Egy 1949-ben fektetett cső tört el a XVI. kerületben.

KÜLFÖLD

Fico ölébe pottyant Szlovákia: visszaütött a medve- és háborúpártinak gúnyolt szlovák elnökjelölt elsőfordulós győzelme, ami kivételesen mobilizálta a Robert Fico vezette koalíció híveit, és a kampánycsendben a Budapestről szuggerált magyarok még inkább Pelleginit támogatták.

photo_camera Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Az alacsony választási részvétel mentette meg Kaczyńskiékat az eljelentéktelenedéstől Lengyelországban: a korábbi kormánypárt PiS a vártnál jobb eredményeket ért el a lengyelországi önkormányzati választások első fordulójában, de ez inkább elfedi, mintsem megoldja a problémáikat, a júniusi EP-választásokig mindenesetre lélegzethez jutottak.

A brazil legfelsőbb bíróság vizsgálatot indított Elon Musk ellen, mert újraaktiválná a bíróság által felfüggesztett, Bolsonaro idején álhíreket terjesztő fiókokat az X-en.

  • A Nemzetközi Bíróságon tárgyalják, hogy Németország megsértette-e az ENSZ népirtásról szóló egyezményét az izraeli fegyverszállítás miatt.
  • Egy férfi 352 nap alatt teljes hosszában lefutotta Afrikát.
  • A Vatikán szerint a nemátalakító műtétek, a béranyaság és a genderelmélet sértik az emberi méltóságot.

KULTÚRA

Péterfalvi Attiláék vizsgálják a ChatGPT adatkezelését: a NAIH megnézi, hogy a mesterséges intelligencia tanításához felhasznált adatok forrása jogszerű-e.

Trump levélben köszöntötte fel az 50 éves Mága Zoltánt, a tavaly decemberi találkozásuk mély nyomot hagyott mindkettőjükben.

photo_camera Forrás: zoltanmagaofficial/Instagram
  • Molnár Áron ellen Sebestyén Balázst küldené a ringbe maga helyett Majka.