Magyar Péter azt mondta, elveszítene minden támogatást, ha elkezdené kritizálni Oroszországot

POLITIKA
június 03., 08:02

„Ha elkezdenék rosszakat mondani Oroszországról, azonnal elveszítenék minden támogatottságot. Itt 10 éve folyik az agymosás” – nyilatkozta Magyar Péter a lengyel Rczespospolitának, ami egyoldalas cikket szentelt a magyar belpolitikai helyzetnek. Az interjúban, amit a 24.hu szemlézett, Magyar arról beszélt, nem vitázik az orosz kapcsolatokról, de azt kijelentette, hogy a háborúban Putyin az agresszor.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A Tisza Párt vezetője szerint Orbán arra használja az EU támadásait, hogy saját választóit mozgósítsa. „Nem tudom, miért nem érti ezt Brüsszel” – mondta a lapnak. A cikk szerint a Tisza Párt a kampányban azt mutatja be, hogy Orbán klánjának tagjai miként szerezték meg az ország legjobb szállodáit és üdülőhelyeit. Azt is írják, hogy Magyar tiltakozásokat szervezett a köztévé székháza elé, ami végül odavezetett, hogy az ellenzéki vezetőket is beengedték vitázni.

A Rczespospolita szerint a Fideszben arra számítanak, hogy 2010 óta a mostani lesz a legrosszabb eredményük, annak ellenére, hogy szombaton több tízezren vettek részt az Orbán Viktor által szervezett Békemeneten.A magyar miniszterelnök régóta rájátszik a magyarok háborús félelmeire, ezúttal azonban a taktika nem működik úgy, ahogy eddig, írják, hozzátéve, hogy ez Magyarnak is köszönhető.„Orbán Viktor mindig is az ellenzék megosztottságára játszott, azonban most először kerül szembe egy karizmatikus vezető köré épülő nagy ellenzéki csoporttal. Ez olyan jelenség, ami korábban Csehországban, Szlovákiában, sőt Emmanuel Macronnal Franciaországban is sikeres volt. Nem hiszem azonban, hogy a mostani szakaszban a miniszterelnök hívei átállnának Magyar mellé” – mondta a lapnak Mikecz Dániel, a budapesti Republikon Intézet szakértője. „Sokan azonban arra a következtetésre jutnak, hogy a Fidesz nem tévedhetetlen, nem is olyan erős. Lehet, hogy otthon maradnak”

Kiemelt videóink