Stratégiai megállapodást kötött az RTL és a 4iG

belföld
augusztus 13., 10:28

A távközlési szolgáltatók közül kizárólag a 4iG televíziós platformjáról lesz elérhető az RTL+ streamingszolgáltatása – tudatta közleményében az RTL Magyarország. Az írás szerint egy stratégiai megállapodásról van szó, ami több területre is kiterjed:

  • Megállapodtak az RTL Magyarország lineáris csatornáinak terjesztéséről, továbbá arról, hogy az RTL továbbra is elérhető marad a szabadon fogható mindigTV szolgáltatásban.
  • 2025. januártól az RTL Magyarország mellett kizárólag a 4iG Csoport értékesítheti, illetve terjesztheti az RTL+ streamingszolgáltatását a hazai távközlési szolgáltatók közül. Ennek köszönhetően a Vodafone Magyarország és DIGI ügyfelei akár televíziós csomagjuk részeként is elérhetik majd az RTL+ teljes kínálatát.
  • A következő években a 4iG csoport műsorgyártási üzletága támogatja az RTL Magyarországot az UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek közvetítésében.

A két vállalat megállapodott továbbá az RTL Magyarország 12 csatornás portfóliójának terjesztésére is. „Ez az együttműködés stratégiai jelentőséggel bír az RTL+ szempontjából, egyúttal fontos állomás az RTL Magyarország transzformációjában is, ahol a partnerségek kulcsfontosságúak a hosszútávú üzleti fenntarthatóság megteremtésében. Nagy öröm számunkra, hogy a megállapodás révén az RTL Magyarország hozzájárulhat a 4iG Csoport értékajánlatának gazdagításához. Két vezető piaci szereplő megállapodása ez, aminek legfőbb nyertesei nézőink lesznek.” – mondta a bejelentés kapcsán Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

photo_camera Az RTL Magyarország új, Dózsa György úti székháza Fotó: Kristóf Balázs/444

„Fontos mérföldkő a 4iG Csoport életében a most bejelentett megállapodás, hiszen vállalatcsoportunk az egyedüli hazai távközlési szolgáltató, amely jövő év januárjától az RTL Magyarország teljes portfólióját biztosíthatja ügyfeleinek, legyen szó lineáris televízióról, streaming szolgáltatásról vagy szabadon fogható csatornáról. A partnerség nem csupán a nézőkért és előfizetőkért zajló versenyben jelent fontos állomást, hanem támogatja a hazai televíziózási szokások megújulását, valamint a háttérben végzett fejlesztéseinknek köszönhetően magasabb szintre emelhetjük a digitális televíziózást, illetve a streamingszolgáltatásokat Magyarországon” – mondta el Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója.

Ez a megállapodás azért meglepő, mert a 4iG a NER szuperprojektje, korábban többek között ebben és ebben a cikkünkben írtunk a cégről részletesen. Annyira Orbán-közeli, hogy előfordult, hogy 2021 közepén a miniszterelnök személyesen folytatott titkos tárgyalást a londoni magyar nagykövetségen az Invitech távközlési vállalat tulajdonosainak – egy főként kínai állami pénzből működő befektetési alapnak – a képviselőivel. Orbán arról győzködte hosszasan a tárgyalópartnereit, hogy adják el a céget a 4iG-nek. Bár a 4iG hivatalosan magáncég, és Orbán rendszeresen állítja, hogy nem foglalkozik üzleti ügyekkel, a D36 forrásai szerint több mint egy órán keresztül egyeztetett az invitechesekkel. Az RTL Magyarország pedig az utóbbi években a független tévézés utolsó helye volt az országos csatornák között, hogy mást ne mondjunk, a kegyelmi ügy sem robbanhatott volna ki nélkülük.

Kiemelt videóink