A kék sarokban Taylor Swift, a pirosban Orbán Viktor

reggel 4
szeptember 12., 00:08

Jó reggelt! Vigyázat: csütörtökről péntekre a felére csökken a nappali maximum-hőmérséklet.

4 kiemelt cikk:

Trump vs Harris

photo_camera Fotó: MARIO TAMA/Getty Images via AFP

Persze, mindenki elfogult, de annyit talán megkockáztatnék, hogy Donald Trump nem tarolt a Kamala Harrisszel folytatott vitán. Itt az összefoglalónk a tényleg nagy téttel bíró eseményről, amelynek félrevezető (Trump esetében erősebb szót használnék) állításait a Lakmusz cáfolgatta nagy türelemmel. Nem meglepő, hogy hiába rendezne második vitát a baráti Fox, Trump nem nagyon hajlik rá.

Budapest, te csodás

photo_camera Fotó: Kocsis Zoltán/MTI/MTVA

12 év és forinttízmilliárdok elköltése után megnyitott a Biodóm apró darabja. Bede Márton bejárta, Bankó Gábor befotózta.

A Biodóm vagy a romja amolyan emlékmű is lehet majd egyszer a NER évtizedeiből, de közben megszűnik egy másik, még nyomasztóbb emlékhely, amelyet semmi nem jelöl. Schmidt Mária cége átépíti a Városmajor utcai postát, a mellette álló üres telekre parkolóházat húznak fel – valaha ezen a telken egy zsidó származású feltaláló-gyáros villája állt, amibe a nyilasok beköltöztek, és itt tartották véres orgiáikat.

A háborúra hivatkozva váratlanul megnehezítette az önkormányzatok működését a kormány, ami jövőre már súlyos gondokat okozhat Budapestnek.

Szinte már meg is nyerte

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A Medián szeptemberi felmérése szerint csak a Tisza jutna be a parlamentbe az ellenzéki pártok közül, és már csak 5 százalékpont a különbség Orbán Viktorék és Magyar Péterék között. A Tisza Párt vezetője már arról beszél, hogy hibahatáron belül vannak a Fideszhez képest, és ezt a kampányt csak elrontani lehet.

De üzent neki Gyurcsány Ferenc is: Ha lenne még párbaj, kihívnám és ellátnám a baját!

Háború

photo_camera Fotó: MARK SCHIEFELBEIN/AFP

Miközben az oroszok ellentámadásba kezdtek Kurszknál, a nap híreinek középpontjában az állt, hogy a brit és az amerikai kormány megengedi-e végre, hogy az ukránok használják a tőlük kapott fegyvereket Oroszországban. A Kreml már előre fenyegetőzött, és végül ma nem lett nagy bejelentés - de a tárgyalások folytatódnak.

Hol tart most az orosz-ukrán háború, mi történik Oroszországon belül, mi a célja a re-szovjetizációnak, és hogyan alakul ál a globális világrend a háború árnyékában? A Qubit rendezvényén ezekről is beszélt Rácz András, Sz. Bíró Zoltán és Orbán Krisztián.

Állati

photo_camera Illusztráció: Kristóf Balázs/444

„A hőségben emberként se megyek ki az utcára, mert megdöglök” – videóval néztük meg, hogyan vészelhetők át a hőhullámok négy lábon.

Lányi András filozófus, Hanga Zoltán Állatkert-szóvivő, Rodics Katalin Greenpeace-szakértő és Becz Péter filmrendező vitázott arról, hogy van-e az embereknek joguk vadállatokat állatkertbe zárni, majd közönség előtt felboncolni.

Kiemelt videóink