A nagyok, akikre húsz éve várunk, és a kicsik, akik felnőttek

Lezárt tartalom a Kör tagjainak világbajnokság
2022 november 25., 04:58

Véget ért a katari futball-világbajnokság csoportkörének első fordulója. Csütörtökön a G és a H csoport csapatai mutatkoztak be, lássuk az eredményeket:

Hogy állunk?

Három csoport van, ahol két csapat 3 ponttal ellépett a két nulla pontostól: Hollandia és Ecuador, Spanyolország és Japán, illetve Brazília és Svájc.

Holtverseny nélkül vezeti a csoportját Anglia, Franciaország, Belgium, Portugália és az argentinokat legyőző Szaúd-Arábia.

Az első körben nem sok babér termett az afrikai csapatoknak, Ghánát leszámítva gólt sem rúgtak. Igaz, mindnyájan európai csapatokkal játszottak, és ketten így is hozták a döntetlent (Tunézia, Marokkó).

A második fordulóban kevesebb eleve lefutott meccs lesz, mint az elsőben. Persze, a szaúdi–argentin is lefutott volt elvben.

Brazília: húsz év után talán most?

photo_camera Fotó: EVRIM AYDIN/Anadolu Agency via AFP

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.