Jövőre 70 milliárd forint közpénzből működhet az MTVA

Média
2016 október 04., 18:41
comments 125

A költségvetési bizottság elnöke (az MSZP-s Mesterházy Attila) benyújtotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2017-es költségvetéséről szóló javaslatot az Országgyűlésnek. A javaslat szerint az NMHH költségvetését 35,3 milliárd forint bevétellel és ugyanekkora összegű kiadással terjesztették elő.

A bevételi oldalon a közhatalmi bevételekből 26,6 milliárd forint, ezen belül a frekvenciadíjakból 21,2 milliárd forint bevételt tartalmaz a javaslat, míg működési bevételből 6,4 milliárd forintot terveznek. A kiadási előirányzatok közül az egyéb működési célú kiadások teszik ki a legnagyobb, 10,6 milliárdos összeget, beruházásra 4,9, személyi juttatásokra 6,9 milliárd forintot terveztek.

A javaslat szerint 2017-ben a médiatanács 452,5 millió forintból gazdálkodhat, ebből 278 millió forint működési bevétel, 174 millió pedig államháztartáson belülről érkező működési célú támogatás. A kiadási oldalon a javaslat szerint főként dologi kiadások és személyi juttatások szerepelnek. A médiatanács kezelésében lévő előirányzatokra 1 milliárd 54 millió forintos büdzsét terveztek, a bevételi és a kiadási oldalon is a nagy része, 963 millió forint médiaszolgáltatási díjként szerepel.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap bevételi előirányzata 79,9 milliárd forintot tartalmaz, ebből bevételként 70,1 milliárd forint közszolgálati hozzájárulás és 8,7 milliárd forint kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevétel.

photo_camera Botos Tamás animációja összefoglalja az M1 lényegét

A bizottság 70,5 milliárd forint tevékenységi kiadást javasol, ami a személyi juttatásokat 14,2 milliárd és a dologi kiadásokat 51,4 milliárd forint értékben tartalmazza. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.