Egyre több helyen jelennek meg a Fidesz politikai érdekeit egyengető verőemberek

2018 május 14., hétfő 15:00
101

2016. február 23-án hajnalban 15-20, Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóhoz köthető kidobó szállta meg a Nemzeti Választási Iroda épületét.

Minden bizonnyal az volt a céljuk, hogy megakadályozzák, hogy az MSZP nyújtson be elsőként népszavazási kezdeményezést a kötelező vasárnapi boltzár ellen. Az ügyben bohózatba illő nyomozás után a rendőrség megszüntette az eljárást.

Ez volt az első alkalom, hogy a hatalom számára fontos ügyekben verőemberek nyíltan segítették a Fideszt, de nem az utolsó.

2016 nyarán a Városligetben tűntek fel az erőemberek, az egyikük akkorát ütött a Gulyás Márton kezére, hogy meg kellett műteni. Később már a területen szolgáló rendőröket fújták le gázspray-vel, de ekkor sem kerültek bajba. Akkor arról írtunk, hogy ezek a politikai ügyekben eljáró izomemberek épp az utolsókat rúgják a magyar nemzetállamba.

Alig egy évvel később írtuk meg részletesen, milyen iszonyú húzós figurák védték Rogán Antall propagandaminiszter és Németh Szilárd fideszese alelnök csepeli nemzeti konzultációs fórumát.

A kampányban is bevetettek hasonló embereket, és a fideszes elit környékén üzleti ügyekben is szívesen veszik igénybe szolgáltatásaikat.

Ötödik születésnapunk alkalmából egy hónapon át fel-felidézünk néhány mulatságos/emlékezetes/emlékezetesen mulatságos pillanatot a 444 első öt évéből, és gyűjtjük a muníciót a következő ötre.

Ha szeretnéd, hogy ezt a munkát folytathassuk, támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt