Egyre több helyen jelennek meg a Fidesz politikai érdekeit egyengető verőemberek

444
2018 május 14., 15:00
comments 101

2016. február 23-án hajnalban 15-20, Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóhoz köthető kidobó szállta meg a Nemzeti Választási Iroda épületét.

Minden bizonnyal az volt a céljuk, hogy megakadályozzák, hogy az MSZP nyújtson be elsőként népszavazási kezdeményezést a kötelező vasárnapi boltzár ellen. Az ügyben bohózatba illő nyomozás után a rendőrség megszüntette az eljárást.

Ez volt az első alkalom, hogy a hatalom számára fontos ügyekben verőemberek nyíltan segítették a Fideszt, de nem az utolsó.

2016 nyarán a Városligetben tűntek fel az erőemberek, az egyikük akkorát ütött a Gulyás Márton kezére, hogy meg kellett műteni. Később már a területen szolgáló rendőröket fújták le gázspray-vel, de ekkor sem kerültek bajba. Akkor arról írtunk, hogy ezek a politikai ügyekben eljáró izomemberek épp az utolsókat rúgják a magyar nemzetállamba.

Alig egy évvel később írtuk meg részletesen, milyen iszonyú húzós figurák védték Rogán Antall propagandaminiszter és Németh Szilárd fideszese alelnök csepeli nemzeti konzultációs fórumát.

A kampányban is bevetettek hasonló embereket, és a fideszes elit környékén üzleti ügyekben is szívesen veszik igénybe szolgáltatásaikat.

Ötödik születésnapunk alkalmából egy hónapon át fel-felidézünk néhány mulatságos/emlékezetes/emlékezetesen mulatságos pillanatot a 444 első öt évéből, és gyűjtjük a muníciót a következő ötre.

Ha szeretnéd, hogy ezt a munkát folytathassuk, támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.