Fogalmuk sincs, miért halt meg a repülőn Alejandro, a 8 éves törpespicc

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerdán holtan találtak egy kutyát a ketrecében a newarki repülőtéren, ami a repülőn utazott, és becsekkoláskor még semmi baja nem volt. 

Alejandro nagyjából így nézett kiFotó: Pixabay

„Tudni akarom, mi történt” 

– követeli az igazságot Michael Dellegrazie, a 8 éves törpespicc, Alejandro gazdája. „A kutya nem csak egy háziállat. A családunk tagja is.

Alejandro a Delta nevű légitársasággal utazott Phoenixből a new jersey-i Newarkba egy ketrecben, a repülőgép poggyásztartójában. Ez önmagában is vet fel néhány kérdést (vagyis csak egyet: miért tették a poggyásztartóba???!?!??!)*, bár az ABC News cikkéből nem derül ki egyértelműen, hogy a kutya gazdái is a repülőn ültek-e, vagy csak a kutyát tették fel utazni. 

A Delta szerint hajnali hatkor ránéztek Alejandróra, akkor még jól volt. Aztán körülbelül nyolc és fél kilenc körül újra megnézték, mi van vele, de addigra Alejandro összehányta a ketrecét és elpusztult.

A légitársaságnak fogalma sincs, mi történhetett, hivatalos közleményükben ezt írták:

„Tudjuk, hogy a háziállatok a család fontos tagjai, ezért odafigyelünk minden állat jóllétére, aki velünk utazik. A Delta alaposan kivizsgálja az ügyet és együttműködik Alejandro családjával, amennyire csak tud. Ki akarjuk deríteni, miért történhetett ez meg, hogy a jövőben soha ne fordulhasson elő többé.” 

Alejandro testét állatorvos fogja felboncolni, hogy kiderüljön a halál oka. 

Címlapi képünk illusztráció, nem Alejandro látható rajta.

*UPDATE (9:15) Olvasónk, aki jópár évet eltöltött már légiközlekedésben, az alábbi megjegyzést fűzte Alejandro sajnálatos esetéhez: „Kutya/macska kétféleképpen szállítható manapság utasszállító gépeken: bizonyos méret alatt hordozóban a kabinban, vagy kennelben lent az egyébként fűtött raktérben (ld. még PETC és AVIH kódok). A szállítás módja a jegyvásárlásnál dől el, az utas mindig tud róla, nincs sutyiban raktérbe dugás. Így tehát a sajnálatosan elpusztult kutya a rakteres utazása is tervezett volt.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.