A tudósok szerint kiolvasható a férfiak arcából, hogy hajlamosak-e a hűtlenségre

Az arcukra van írva a hűtlenségre hajlamosabb férfiaknak ez a tulajdonságuk, derült ki a brit Királyi Társaság Open Science című folyóiratában most publikált tanulmányból. A kutatók szerint a hűtlenkedő férfiakat a nők és a férfiak is képesek már arcról is kiszúrni. Megállapításaik szerint ugyanis a férfiasabb arcvonású férfiakat szoktuk hűtlenkedőnek gondolni, és valóban, ezek a férfiak önbevallásos kérdőéveken sokkal gyakrabban vallottak hűtlenkedéseikről, vadászösztönükről.

A kutatók azt nem győzték hangsúlyozni, hogy csak minimális eltéréseket tapasztaltak, vagyis csupán az arca alapján még senkit se nyilvánítsunk csalfának.

A kutatók szerint amúgy annak, hogy a férfias arcú férfiakat eleve hűtlenkedőnek gondoljuk, evolúciós okai is lehetnek. Mivel az ilyen férfiak mindig is kapósak lehettek, a nők és a férfiak is veszélyforrásként tanulták meg azonosítani őket.

Az új kutatás legnagyobb felismerése amúgy ez, hogy a nők és a férfiak is képesek az azonos neműek között is kiszúrni a hűtlenségre hajlamosabbakat. Azt ugyanis korábbi kísérletek is igazolták már, hogy a nők akár pusztán rendőrségi fotók alapján is képesek azonosítani a hűtlenkedőket - elsősorban férfias arcvonásaik alapján -, de azokban a vizsgálatokban a férfiaknál ez már nem volt kimutatható. A mostani kíséreltben azonban a nők és a férfiak ugyanúgy képesek voltak kép alapján azonosítani azokat, akik önbevallásuk szerint hajlamosak a hűtlenségre. (Via The Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.