Füstbe borította Sydney-t az ausztrál bozóttűz

Sydney-ben is érezhetővé váltak az Ausztráliában elharapódzott bozóttűz hatásai, miután a szél óriási füstöt fújt a város fölé. A lakásokban is érezhető füstöt a fotókon is jól látni:

Fotó: PETER PARKS/AFP
Fotó: PETER PARKS/AFP
Fotó: PETER PARKS/AFP

A város egyes részein a légszennyezési határérték nyolcszorosát mérték, és veszélyesnek minősítették a levegőt. Azt tanácsolták az embereknek, hogy maradjanak otthon, ne nagyon mozogjanak, valamint asztmásokról szóló, elsősegélynyújtó tájékoztatókat is terjesztenek. A füst várhatóan napokig a város felett marad.

Október óta hatan haltak meg az új-dél-walesi bozóttüzekben, amit már most az ország történetének egyik legnagyobb tűzvészeként tartanak számon

Ausztráliában rendszeresen előfordulnak nagy tüzek, de kutatók szerint a klímaváltozás miatt ezek még intenzívebbek, és tovább is tartanak. Tvaly nyáron megdőlt az országos melegrekord, 2018 és 2017 pedig Ausztrália történetének harmadik és negyedik legmelegebb éve volt. (BBC

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.