Füstbe borította Sydney-t az ausztrál bozóttűz

külföld
2019 november 19., 08:37
comments 39

Sydney-ben is érezhetővé váltak az Ausztráliában elharapódzott bozóttűz hatásai, miután a szél óriási füstöt fújt a város fölé. A lakásokban is érezhető füstöt a fotókon is jól látni:

photo_camera Fotó: PETER PARKS/AFP
photo_camera Fotó: PETER PARKS/AFP
photo_camera Fotó: PETER PARKS/AFP

A város egyes részein a légszennyezési határérték nyolcszorosát mérték, és veszélyesnek minősítették a levegőt. Azt tanácsolták az embereknek, hogy maradjanak otthon, ne nagyon mozogjanak, valamint asztmásokról szóló, elsősegélynyújtó tájékoztatókat is terjesztenek. A füst várhatóan napokig a város felett marad.

Október óta hatan haltak meg az új-dél-walesi bozóttüzekben, amit már most az ország történetének egyik legnagyobb tűzvészeként tartanak számon

Ausztráliában rendszeresen előfordulnak nagy tüzek, de kutatók szerint a klímaváltozás miatt ezek még intenzívebbek, és tovább is tartanak. Tvaly nyáron megdőlt az országos melegrekord, 2018 és 2017 pedig Ausztrália történetének harmadik és negyedik legmelegebb éve volt. (BBC

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.