Most épp iskolába tartó kamaszokat hurcolnak el a rendőrök Hongkongban

külföld
2019 november 20., 10:16

Új szintre emelkedett a hatósági terror Hongkongban, szerda reggel a közösségi médiában megjelent beszámolók szerint már az iskolapadból rángattak ki és tartóztattak le kamaszokat. Ezen a felvételen például az látható, hogy két, szemmel láthatóan fiatalkorú diákot hurcolnak el egy uszodából. Hogy miért, azt nem tudni.

link Forrás

A posztoló beszámolója szerint városszerte hasonló jelenetek zajlanak, ami bizonyítja, hogy a hatóságok milyen elképesztő mértékű megtorlásban vannak az elmúlt hónapok tüntetései, és az elmúlt napok ostroma után.

link Forrás

A posztoló egy másik bejegyzésében három középiskolás őrizetbe vételéről is felvételt közölt.

link Forrás

Egy harmadik felvétel még ennél is megrázóbb. Ezen hat rendőr brutálisan ver egy kamaszt, aki mindeközben folyamatosan elnézést kér.

A hivatalos hatósági erőszak mellett közben magukat maszkkal álcázó, civil ruhás alakok is ténykednek a városban. Ez a felvétel a hongkongi Epoch Times napilap nyomdájában készült, amit a maszkos ismeretlenek szimplán felgyújtottak.

link Forrás

Szerdán amúgy normalizációra készültek, ma nyitottak újra az iskolák az elmúlt napok durva összecsapásai után. A tüntetők ugyanakkor ma is akadályozni igyekeztek a város normális életét, az Irish Times beszámolója szerint öt metróvonalon is késések voltak, és a tiltakozók több főútvonalat is lezártak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.