Mi a jó élet történik? Mészáros Lőrinc dacol a nemzeti kormánnyal? Ő is a nemzete ellen fordul, mint Simicska?

botrány
2021 október 30., 08:50
comments 30

„Lorem ipsum dolor sit amet” (Anonymus)

Mi előre szóltunk, már négy éve megmondtuk, hogy Orbán Viktorral való barátságát is próbára teheti Mészáros Lőrinc elképesztő gazdagodása: óriási empátia kell ahhoz, hogy a hatalmas gazdasági és kulturális különbségek ellenére megmaradjon egy dollármilliárdos és egy leszakadó középosztálybeli ember barátsága.

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és (egykori?) barátja, Mészáros Lőrinc a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Quo vadis, két amigo?

Mészáros Lőrinc (vagy ahogyan mindenki ismeri: Mészáros Lőrinc) szerencse-szupernóvája azután ragyogott fel, hogy Simicska Lajos rárontott Orbán Viktorra, tehát minden magyar emberre.

Mire a kormánytól teljesen függetlenül dúsgazdaggá vált baloldali, ellenzéki oligarchát, Simicskát 2018-ban a Fideszre behúzott két iksszel sikerült félreállítani, addigra Mészáros a kormány szándékaitól szintén függetlenül, aranykalászos gazdához képest is elképesztően jól sáfárkodva, matematikai függvény alapján gazdagodott meg, csak idő kérdése, hogy sikerül-e felvásárolnia a Google-t.

Azóta minden nagyon szép, minden nagyon jó. Legalábbis az volt – eddig. A jelek szerint ugyanis a jelenleg a világ kb. 2000. leggazdagabb embereként boldoguló Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor, tehát az egész nemzet között megromlott a viszony. A felcsúti vállalkozó ugyanis az utóbbi hónapokban egyre több területen dacol a nemzetépítő kormánnyal, sorra szeg meg írott és íratlan szabályokat.

Sötét felhők gyülekeznek Felcsúton…

Amikor azt láttuk, hogy 2010 után, a nemzetközi béklyóktól megszabadulva végre felemelkedhetett egy jó kiállású, felelős nemzeti tőkésosztály, még nem tudhattuk, hogy a következő évtizedben lesz valaki, aki ahelyett, hogy az üzleti ügyekkel nem foglalkozó miniszterelnöknek hálás lenne a kedvező üzleti környezet kialakításáért, gyakorlatilag a gazdaság minden területén fittyet hány a kormányzati célokra.

Csak néhány példa arról, hogy a Mészáros Csoport és maga a csoportvezető milyen területeken megy teljesen szembe a nemzetakarattal:

A sort még folytathatnám – nem fogom. Így is világosan látszik, hogy mintha csak egy baloldali programot kezdene megvalósítani: elbocsátások, migránsbetelepítés, nemzetközi hálózat építése, muszlimizmus. Ezt a sort is folytathatnám – nem tudom.

photo_camera Nemzeti érzelmű, nonprofit milliárdos vagy vörös báró? A kérdés: jó! Fotó: Botos Tamás/444

Srácok, légyszi béküljetek ki!

Hogy Orbán Viktor miért nem szól rá legalább nyilvánosan az egyre inkább eloligarchásodó nagyvállalkozóra? Egyelőre nem tudni semmi biztosat. Reméljük, nem félelemből vár ki, és még lépni fog azelőtt, hogy Mészáros Lőrinc akkorára nő, hogy már nem tudja megállítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.