Laár András meggondolta magát, új terve szerint Galla Miklósnak csak minden 5. hónapban lenne Karinthy-gyűrűje

2021 december 10., péntek 14:23
16

Újabb „tréfás” fejezet van kibontakozóban az idei Karinthy-gyűrű-gate vonatkozásában. Mint megírtuk, az elismerést a korábbi jelölt, Galla Miklós „helyett” Laár András kapta, aki utóbb felajánlotta, hogy a tárgyat havi váltásban birtokolhatnák egykori társulati társával. Galla azonban „tréfás” válaszában azt írta, „nagyvonalú felajánlásodat köszönettel elfogadom. (...) Egy kis igazítást azonban kérek: a gyűrűt végleg add nekem. (...) Andriskám, mi tehetségesek vagyunk! Mi, mind a ketten! Te meg én! Boruljunk egymás nyakába, és szépen add ide a Karinthy-gyűrűmet!”

Erre aztán „tréfásan” reagált pénteken Laár András, mondván, elképesztette Galla reakciójának "csökönyös végkifejlete". Majd levezette a következőket:

„Ezt a díjat vélhetőleg azért kaptam, amit a L'art pour l'art Társulat keretein belül műveltem, mert minden vicces figurám a Társulat égisze alatt született, és jutott el oda, ahol most tart. És ugyanez elmondható a Te humor pályádról is. Ebben a díjazásban tehát eszmeileg benne foglaltatik a Társulat egésze. Ebből következően úgy gondolom, hogy kibővíteném a Gyűrű hatókörét a Társulat többi tagjára is!

Elsősorban említeném Dolák-Saly Róbertet, aki a Boborján!!! De emellett Naftalin Ernő és Leopold »Filmvetítő« Porondmester is. Mire ment volna Besenyő Pista Bácsi, Boborján nélkül? Tehát Robinak eszmeileg ugyanúgy járna ez a díj, mint minekünk.

Továbbmegyek: Szászi Móni! Ő találta ki, hogy a meglévő figurákból csináljuk meg a Besenyő Családot!!! Amely végül is az igazi sikert hozta el a Társulat számára. Mire mentünk volna Te és én a Besenyő Család nélkül? Aztán Pethő Zsolt, aki átvette Margit szerepét a távozásod után, és egy egészen más, de mégis ugyanolyan érvényes, ugyanolyan sikeres karaktert formált belőle. És a Társulat egykori és mostani férfitagjai közül egyedül Ő tud táncolni....ja és a koreográfus is Ő!!! Ha igazságosak akarunk lenni, márpedig én szeretnék, akkor Zsolt is méltó lenne a díjra.

Ezért az idáig csak kettőnkre kiterjesztett »Vándor Karinthy Gyűrű« programot kiterjeszteném Dolák-Saly Róbertre, Szászi Mónira, és Pethő Zsoltra is. Ez úgy nézne ki, hogy január 1-én megkapnád tőlem a Gyűrűt, de február 1-én nem nekem adnád vissza, hanem a Robinak, aki tovább adná a Móninak március 1-én, aki áprilisban Zsolthoz továbbítaná. A Gyűrű (Drágaszág) így június elején kerülne vissza Hozzád, és akkor megint egy hónapig a Tiéd lehetne. Ebből kitűnik, hogy nem tartom jogosnak azt az igényedet, hogy kizárólag magadnak követeld a Gyűrűt.”

Az ezután következő további „tréfás” fordulatokról bizonyára szintén beszámolunk majd. Vagy ha megunjuk addigra az egészet, akkor ellenkezőleg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt