Gyűrött, ocsmány, télbiztos: Ezek voltak 2021 legemlékezetesebb divatpillanatai

Lezárt tartalom a Kör tagjainak DIVAT
2021 december 31., 06:20
comments 6

Mi történt idén a divatban? Szigorúan szubjektív válogatás következik 2021 tizenhárom rettenetes, vicces, kínos, virális, cuki stb. pillanatképével.

A leggyűröttebb nadrág: Orbán Viktor

Jó ideje tudjuk, hogy a miniszterelnök nem kedveli a pozíciójához tartozó öltözködési elvárásokat: sokszor láttuk már nyaka köré dobott nyakkendővel vagy kilógó inggel megérkezni, akár az EP-be is. Már nem olyan rossz a helyzet, mint régebben, amikor gengszterrappernek öltözött, de továbbra sem találtak neki olyan szabót, aki megfelelő hosszúságú nadrágokat varrna. Hiába kormányfő, Orbán Viktor a rendszeresen harmonikává gyűrődött nadrágjában úgy néz ki, mint aki most hengeredett ki az ágyból. Erre igazán nincs elfogadható magyarázat, egy ország vezetője ne legyen már topis.

photo_camera Orbán Viktor Savkat Mirzijojev üzbég államfővel, miközben Orbán nadrágja a gravitációval küzd. Fotó: Fischer Zoltán/MTI/MTVA
photo_camera Balra Orbán nadrágja, jobbra Erdogané. Fotó: ADEM ALTAN/AFP

A legjobb álca: Kim Kardashian

Kardashian konkrétan a saját árnyékának öltözött a Met-gálán: az arcát is eltakaró, spandex kezeslábast a Balenciaga divatház készítette neki. Végülis önmagához képest egészen visszafogott és szemérmes.

photo_camera KimK a Met-gálán Fotó: MIKE COPPOLA/Getty Images via AFP

A legnagyobb mém és egyben a legtélbiztosabb szett: Bernie Sanders

A szenátor a Joe Biden beiktatási ünnepségén viselt kicsit sem elegáns dzsekivel és kesztyűvel már januárban letarolta az internetet, és nem is tudott más hozzá hasonló mémmé válni. Neki - Orbánnal ellentétben - van elfogadható indoka arra, hogy szembemenjen a protokollal. Például nagyon öreg, nem lenne jó, ha megfázna. Ki is elemeztük, hogy mit üzent a szett/póz.

photo_camera Mit érdekli őt a pompa? Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Az év szégyentelenül drága hétköznapi szettje: Rogán-Gaál Cecília

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.