Gyűrött, ocsmány, télbiztos: Ezek voltak 2021 legemlékezetesebb divatpillanatai

DIVAT
2021 december 31., 06:20
comments 6

Mi történt idén a divatban? Szigorúan szubjektív válogatás következik 2021 tizenhárom rettenetes, vicces, kínos, virális, cuki stb. pillanatképével.

A leggyűröttebb nadrág: Orbán Viktor

Jó ideje tudjuk, hogy a miniszterelnök nem kedveli a pozíciójához tartozó öltözködési elvárásokat: sokszor láttuk már nyaka köré dobott nyakkendővel vagy kilógó inggel megérkezni, akár az EP-be is. Már nem olyan rossz a helyzet, mint régebben, amikor gengszterrappernek öltözött, de továbbra sem találtak neki olyan szabót, aki megfelelő hosszúságú nadrágokat varrna. Hiába kormányfő, Orbán Viktor a rendszeresen harmonikává gyűrődött nadrágjában úgy néz ki, mint aki most hengeredett ki az ágyból. Erre igazán nincs elfogadható magyarázat, egy ország vezetője ne legyen már topis.

Orbán Viktor miniszterelnök Savkat Mirzijojev üzbég államfővel 2021. március 30.
photo_camera Orbán Viktor Savkat Mirzijojev üzbég államfővel, miközben Orbán nadrágja a gravitációval küzd. Fotó: Fischer Zoltán/MTI/MTVA
Balra Orbán nadrágja, jobbra Erdogané.
photo_camera Balra Orbán nadrágja, jobbra Erdogané. Fotó: ADEM ALTAN/AFP

A legjobb álca: Kim Kardashian

Kardashian konkrétan a saját árnyékának öltözött a Met-gálán: az arcát is eltakaró, spandex kezeslábast a Balenciaga divatház készítette neki. Végülis önmagához képest egészen visszafogott és szemérmes.

KimK a Met-gálán
photo_camera KimK a Met-gálán Fotó: MIKE COPPOLA/Getty Images via AFP

A legnagyobb mém és egyben a legtélbiztosabb szett: Bernie Sanders

A szenátor a Joe Biden beiktatási ünnepségén viselt kicsit sem elegáns dzsekivel és kesztyűvel már januárban letarolta az internetet, és nem is tudott más hozzá hasonló mémmé válni. Neki - Orbánnal ellentétben - van elfogadható indoka arra, hogy szembemenjen a protokollal. Például nagyon öreg, nem lenne jó, ha megfázna. Ki is elemeztük, hogy mit üzent a szett/póz.

Mit érdekli őt a pompa?
photo_camera Mit érdekli őt a pompa? Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Az év szégyentelenül drága hétköznapi szettje: Rogán-Gaál Cecília

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.