Lavrov szerint utolérte Oroszországot a “cancel culture”

háború
2022 június 24., 16:09
comments 2

Szergej Lavrov, Oroszország külügyminisztere szerint a "Nyugat fél a becsületes versenytől", ezért akarja eltörölni (“cancel”) minden olyan ország kultúráját, amely nemzeti irányultságú pozíciót képvisel. Azt is elmondta, hogy Ukrajna saját történelmének eltörlésére építette a szuverenitását, amit a Nyugat azért is támogat, hogy kárt okozzon Oroszországnak.

Nade:

Ukrajna kezd kifogyni a lőszerből

Míg Oroszország több mint hatvanezer lövedéket lő ki naponta, az ukránok csak a tizedét. Az ukrán tüzérség nagy része ugyanazt a 122 mm-es és 152 mm-es lövedékeket használja, amelyeket az oroszok. Ez azért jelent problémát, mert ezeket a típusokat máshonnan nagyon nem is lehet beszerezni, az oroszok pedig évek óta szabotálják az ukránok, és más régióbeli hadseregek lőszerbeszerzéseit. A Washington Post egy forrása szerint kelet-európai országok tisztviselői nem tudtak 152-mm-es töltényt vásárolni, mert az oroszok megfenyegették őket, hogy “megölik őket, ha bármit eladnak az ukránoknak”.

Ukrán asszony telefonál Szvjato-Pokrovszke határában, miközben a háttérben a faluja lángol.
photo_camera Ukrán asszony telefonál Szvjato-Pokrovszke határában, miközben a háttérben a faluja lángol. Fotó: ANATOLII STEPANOV/AFP

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.