Ingyendrónokat kapnak az ukránok, lelassultak az oroszok

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 28., kedd 11:34
5
Ukrán lövészpáncélos a Liszicsanszkba tartó főúton 2022. június 26-án. Az ukrán hadsereg, ahogy korábban Szeverodoneckben, most Liszicsanszkban próbálja lekötni az oroszok fő erőit, hogy így még több időt nyerjen a nyugati fegyverszállítmányok beérkezésére. Fotó: BAGUS SARAGIH/AFP

Jelentősen lelassult az orosz keleti offenzíva azóta, hogy az ukrán erők feladták Szeverodonecket. Az oroszok most Liszicsanszkot támadják, de Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye ukrán közigazgatásának vezetője szerint "semmit se fognak elérni jó néhány napig, hiába állítanak mást". Hajdaj szerint Liszicsanszk földrajzi adottságai - a település dombokra épült - nem könnyítik meg az oroszok dolgát. "A mi dolgunk, hogy a lehető leghosszabb ideig feltartóztassuk az ellenséget, és a lehető legnagyobb károkat okozzuk nekik. Amíg az orosz hadsereg egy helyben marad, addig az idő nekünk dolgozik" - mondta. A fronthelyzetről bővebben itt olvashatnak.

Globális felháborodás a kremencsuki pláza bombázása miatt

A nap meghatározó híre a kremencsuki bevásárlóközpont elleni hétfői támadás következményei. A támadásnak - amit az oroszok hétfőn még ukrán provokációnak, kedden már precíziós csapásnak neveztek - már legalább 18 halálos áldozata van, a mentőalakulatok még 21 eltűnt után kutatnak.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt