Donald Trump tudta, hogy hívei felfegyverezték magukat, és ez kifejezetten tetszett neki

külföld
2022 június 29., 09:30
comments 11

„Hallod, nem érdekel, hogy van fegyverük. Nem azért jöttek, hogy engem bántsanak” – idézte fel Donald Trump 2021. január 6-án elhangzott mondatait keddi rendkívüli meghallgatásán Cassidy Hutchinson, Mark Meadows elnöki kabinetfőnök első titkára. Beszámolójából egyértelműen kiderült, hogy Trump és környezete tisztában volt vele, mi készül január 6-án, amikor a washingtoni Capitolium épületében a képviselőház és a szenátus ceremoniális együttes ülésén készült kihirdetni a 2020-as elnökválasztás eredményét, Joe Biden győzelmét.

Cassidy Hutchinson, Mark Meadows kabinetfőnök első asszisztense esküt tesz a január 6-i puccskísérletet vizsgáló bizottság előtt tett tanúvallomása előtt.
photo_camera Cassidy Hutchinson, Mark Meadows kabinetfőnök első asszisztense esküt tesz a január 6-ai puccskísérletet vizsgáló bizottság előtt tett tanúvallomása idején Fotó: STEFANI REYNOLDS/AFP

A képviselőház választott bizottsága közel egy éven át tartó nyomozás után június elején kezdte nyilvános meghallgatásait a január 6-ai – nevezzük nevén – puccskísérlet feltárására. Alapvetően nem voltak könnyű helyzetben. Hiába volt példátlan, ami történt, azóta már másfél év eltelt, amit a publikum aranyhal-memóriájára tekintettel akár örökkévalóságnak is nevezhetünk.

A közönség figyelmének felkeltése érdekében ezért a meghallgatásokat úgy szkriptelték, mint a legjobb sorozatokat. Egy ülés eleve nem tart tovább két óránál, és a tanúvallomásokat rengeteg videós bejátszással szakítják meg. A történet két idősíkon mozog, sok párhuzamos vágással, általában amerikai főműsoridőben. Most kedden még ebben is továbbléptek:

Hutchinson meghallgatását soron kívül ütemezték be, a szabadságukról visszahívva a bizottság tagjait.

Ezzel előre gerjesztették is az érdeklődést, de jó okuk volt rá. Hutchinson vallomása valóban grandiózus lett.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.