Visszaállították a napokban letiltott újságírók Twitter-fiókjait

külföld
2022 december 17., 12:39
comments 9

A CNN, a Washington Post és a New York Times több munkatársát is kitiltották a Twitterről vagy felfüggesztették fiókjukat, közvetlenül azután, hogy írtak a Twitter új tulajdonosáról. Elon Musk szavazást hirdetett oldalán, melyben arról kérdezte a felhasználókat, hogy hét napon belül vagy azonnal állítsa-e vissza a felfüggesztett újságírók fiókjait. A válaszadók (3,6 millió szavazó) 58,7 százaléka az azonnali helyreállítás mellett tette le voksát, magyar idő szerint szombat reggel pedig ismét elérhetőek voltak az újságírók oldalai.

photo_camera Fotó: JIM WATSON/AFP

Az újságírókat Musk azzal vádolta, hogy a tartózkodási helyéről hoztak nyilvánosságra adatokat. Az üzletember azt állítja, biztonsági kockázatot jelent számára, ha az emberek valós időben követhetik a mozgását.

Musk azt már nem fejtette ki, hogy a Twitterről kirakott újságírók szerinte milyen módon osztották meg „pontos, valós idejű tartózkodási helyét”. A cikkek ugyanis, amelyeket írtak, és amelyek után kirakták őket a Twitterről, nem tartalmaztak semmilyen információt Musk valós idejű tartózkodási helyéről vagy bármelyik családtagjának tartózkodási helyéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.