Mit olvasol, amikor gyereked születik? – anyaság az irodalomban

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Hogyan lesz irodalom a hajnali pelenkacseréből? – teszi fel a kérdést nemrég megjelent regényében Szilvia Molnar, és mi is ehhez hasonló kérdések körül keringünk a Nem rossz könyvek podcast negyedik részében. Például hogy hogyan fér össze az anyaság és az irodalom, mit olvasnának szívesen a kisgyerekes szülők, vagy hogy apa-fiú vagy anya-lánya történetekből ismerünk-e többet.

Az epizód második felében Kállay Eszter a vendégünk, akinek pár hete jelent meg Vérehulló fecskefű címmel verseskötete, melyben a várandóssághoz és az anyasághoz fűződő személyes érzéseket, társadalmi elvárásokat és az ezek között fellépő feszültségeket járta körül.

Tartalom:

A következő rész két hét múlva érkezik, addig is további könyves tartalmakért ajánljuk facebookos csoportunkat, valamint Anna Instagramját és Bence Nemrosszkönyvek Instagramját, ahonnan a podcast nevét is kölcsönöztük.

A műsor meghallgatható a 444 Spotify- és Apple Podcast-csatornáján is, az eddigi részek:

Kapcsolódó cikkek

El tudjuk képzelni a világot, ahol egyetlen érző lénynek se kell fölöslegesen szenvednie?

A Pulitzer-díjas Richard Powers új regénye, a Rémület egy gyászoló apa és fiú különleges kapcsolatán keresztül kutakodik ebbe az irányba, nem hibák nélkül, de rengeteg érdekes kérdést felvetve.

Horváth Bence
könyv
Podcast

A legjobb könyvek, amiket (eddig) olvastunk: indul a 444 irodalmi podcastja

Horváth Bence és Ott Anna mostantól rendszeresen ajánlanak olvasnivalót a Nem rossz könyvek podcastban. Az első részben arról beszélnek, hogy életük különböző korszakaiban mik voltak a meghatározó könyvek számunkra.

Ott Anna, Horváth Bence
podcast
Podcast

Miért szeretjük annyira a skandináv irodalmat?

Az egyszerűség, az őszinteség, a természet vagy a magány lehet a titok nyitja? Patat Bence műfordító társaságában eredtünk a rejtély nyomába, nagyobb kitérőt téve Jón Kalman Stefánsson és Tove Ditlevsen mostanában megjelent regényei felé.

Ott Anna, Horváth Bence
podcast
Podcast

Mit tud kezdeni az irodalom a magyar politikával?

Miért nincs több regény a NER-valóságról? Feladata egyáltalán az irodalomnak, hogy szóljon róla? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Nem rossz könyvek podcast új részében, ahol csatlakozott hozzánk Aradi Péter és Dévényi István is.

Ott Anna, Horváth Bence
podcast
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #251 [hossz]: Másfél milliós kardigánban az Orczy közvécében

Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast