Hogyan lesz irodalom a hajnali pelenkacseréből? – teszi fel a kérdést nemrég megjelent regényében Szilvia Molnar, és mi is ehhez hasonló kérdések körül keringünk a Nem rossz könyvek podcast negyedik részében. Például hogy hogyan fér össze az anyaság és az irodalom, mit olvasnának szívesen a kisgyerekes szülők, vagy hogy apa-fiú vagy anya-lánya történetekből ismerünk-e többet.
Az epizód második felében Kállay Eszter a vendégünk, akinek pár hete jelent meg Vérehulló fecskefű címmel verseskötete, melyben a várandóssághoz és az anyasághoz fűződő személyes érzéseket, társadalmi elvárásokat és az ezek között fellépő feszültségeket járta körül.
Tartalom:
A következő rész két hét múlva érkezik, addig is további könyves tartalmakért ajánljuk facebookos csoportunkat, valamint Anna Instagramját és Bence Nemrosszkönyvek Instagramját, ahonnan a podcast nevét is kölcsönöztük.
A műsor meghallgatható a 444 Spotify- és Apple Podcast-csatornáján is, az eddigi részek:
A Pulitzer-díjas Richard Powers új regénye, a Rémület egy gyászoló apa és fiú különleges kapcsolatán keresztül kutakodik ebbe az irányba, nem hibák nélkül, de rengeteg érdekes kérdést felvetve.
Horváth Bence és Ott Anna mostantól rendszeresen ajánlanak olvasnivalót a Nem rossz könyvek podcastban. Az első részben arról beszélnek, hogy életük különböző korszakaiban mik voltak a meghatározó könyvek számunkra.
Az egyszerűség, az őszinteség, a természet vagy a magány lehet a titok nyitja? Patat Bence műfordító társaságában eredtünk a rejtély nyomába, nagyobb kitérőt téve Jón Kalman Stefánsson és Tove Ditlevsen mostanában megjelent regényei felé.
Miért nincs több regény a NER-valóságról? Feladata egyáltalán az irodalomnak, hogy szóljon róla? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Nem rossz könyvek podcast új részében, ahol csatlakozott hozzánk Aradi Péter és Dévényi István is.
Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.
Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.
A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.
Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.
Hétfő van, szabad a Borízű! ByeAlexet kipécézték, Orbán kínaiban, nyugdíj helyett Himars, felszólalás a szaunázóbűnözés ügyében, kamupárt-spektrum és -klaszter, utolsó elsőzők, egy kupica Salmiakki, csak az íze kedvéért, szmog. Ja, és lesz élő! (De Orbán gépén ki a Leslie Nielsen?)