Fucsovics Márton és Valkusz Máté sem jutott tovább az Australian Open második fordulójába

sport
január 16., 06:56

Azután, hogy vasárnap Marozsán Fábián bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába, kedden Valkusz Mátén és Fucsovics Mártonon volt a teniszkedvelők szeme. Sajnos egyikük sem tudott nyerni, Valkusz az ausztrál Max Purcelltől, Fucsovics Grigor Dimitrovtól kapott ki.

photo_camera Fucsovics Márton Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

A világranglistán 70. Fucsovics nem számíthatott könnyű rajtra a bolgár ellen, Dimitrov kilenc napja megnyerte brisbane-i versenyt, legutóbb pedig novemberben kapott ki a párizsi fináléban a világelső Novak Djokovictól. A 31 éves Fucsovics visszalépett a múlt heti, adelaide-i tornától, néhány napig nem edzett, pihentette csípősérülését, és kezelésekre járt.

Fucsovics jól kezdett, rögtön elvette ellenfele adogatását, majd egy újabb brék után 5:2-nél a szettért szerválhatott, amit végül 6:4-re nyert meg. A folytatásban ismét brékelt, de 2:1 után a lendülete megtört, Dimitrov átvette az irányítást és 6:3-mal egyenlített. A harmadik szett nagy küzdelmet hozott, azt rövidítésben nyerte meg a bolgár. A negyedikben már végig Dimitrov játszott jobban, 3:1-re verte a magyar teniszezőt.

photo_camera Valkusz Máté Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

A 25 éves Valkusz - aki 214. a világranglistán - fantasztikus napokon volt túl: azok után, hogy korábban egyetlen meccset sem nyert Grand Slam-kvalifikációban, Melbourne-ben három győzelmet aratott, ezzel a főtáblára jutott. Első ellenfele a hazai pályán szereplő Max Purcell volt - 45. az ATP-rangsorban -, aki még soha nem nyert meccset az Australian Openen, ugyanakkor 2022-ben párosban megnyerte a wimbledoni bajnokságot.

Valkusz nagyszerű játékkal, 31 perc alatt 6:3-ra nyerte az első szettet. A folytatásban fej fej mellett haladtak, végül a rövidítésben Purcell egyenlített, majd 6:4-re övé lett a harmadik szett is. A negyedikben az ausztrál 5:2-re is vezetett, de Valkusz visszakapaszkodott, ám a végjátékot Purcell bírta jobban, 7:5-re nyerte a negyedik szettet és ezzel a mérkőzést is. (via MTI)