Öccse szerint Jeffrey Epstein nem is lett öngyilkos

bulvár
január 22., 15:58

Öccse, Mark Epstein szerint nem öngyilkos lett Jeffrey Epstein gyerekprostitúcióval és emberkereskedelemmel vádolt amerikai üzletember, akit 2019-ben holtan találtak manhattani börtöncellájában. Az Epstein-ügyben közel hatvan bírósági dokumentumot hoztak nyilvánosságra január első napjaiban.

Az Epstein-akták az ügy szempontjából kulcsfontosságú személyek, köztük a milliárdos és partnere, Ghislaine Maxwell egykori alkalmazottai és áldozatai vallomásaiból származnak,

többek közt Donald Trump, Bill Clinton, Michael Jackson és András herceg neve is feltűnik bennük.A 2008-ban elítélt Epstein az üzleti és politikai világ legmagasabb köreiben mozgott, ügyfeleinek fiatalkorú lányokat szállított, szexpartikat szervezett évtizedeken át. Halálát a hivatalos orvosszakértők öngyilkosságnak minősítették.

link Forrás
Epstein egyik áldozatával, Chauntae Davies-szel
photo_camera Epstein egyik áldozatával, Chauntae Davies-szel Fotó: Netflix/Courtesy of Netflix

Epstein halálának körülményeiről már másnap vad összeesküvés-elméletek kezdtek terjedni. Öccse szerint egy másik, az emeleten tartózkodó fogoly gyilkolhatta meg, mivel a cella ajtajára irányított térfigyelő kamera a halála éjszakáján nem vett fel semmit.

Az amerikai igazságügyi minisztérium tavaly 120 oldalas jelentésben tárta fel a börtön biztonsági réseit: eszerint az őrök túl sokáig hagyták magára Epsteint, nem felügyelték és nem kutatták át a celláját, és ugyanolyan ágyneműt adtak neki, mint amivel két héttel korábban már megpróbálta megölni magát. A szabályokkal ellentétben cellatársa sem volt. A zárkájára néző térfigyelő kamerák nem működtek, az első öngyilkossági kísérletét rögzítő felvétel valahogy megsemmisült, a börtön személyzete pedig meghamisította a börtönnaplót, hogy a kötelezettségszegés ne derüljön ki.

A manhattani börtön dolgozóit kötelezettségszegés és gondatlanság miatt elmarasztalták, de Epstein halálát továbbra is öngyilkosságnak tekintik, minden más lehetőséget kizárnak. (via Guardian)

Ha bántalmazás, akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak áldozata, önnek joga van a segítségre. Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap huszonnégy órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a +3680205520-as telefonszámon. NANE Segélyvonal bántalmazott nőknek: +3680505101; a PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: +3680808081.