Lezárt tartalom a Kör tagjainak
február 01., 18:54
Az oroszok nyerhetik a sportháborút

A NOB azon dolgozik, hogy valamilyen formában az orosz és belarusz sportolók is ott lehessenek a 2024-es párizsi olimpián. Az ukránok bojkottal fenyegetnek, több szövetségesük tiltakozik. Putyinnak nagyon-nagyon fontos, hogy indulhassanak.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 21., 18:56
Bekopogott Európába a drogháború

Korábban csak Latin-Amerikában elképzelhető erőszakos bűncselekmények történnek belga és holland kikötővárosokban. A kontinensre 40 éve áramlik a kokain egyre nagyobb mennyiségben, és hiába követelnek most rendet politikusok és választópolgárok, a mai drogtörvények mellett Európában erre nincs sok esély.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 08., 18:11
„Az apokalipszis elmarad, mert meguntuk”

Ki akar emlékezni a karanténra? A nyolcmilliárd koronatanú közül leginkább az írók vallomásai segíthetnek feldolgozni azt a globális megrázkódtatást, amelyhez hasonlót évtizedek óta nem éltünk át. Még véget sem ért, már felejtenénk el.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 06., 14:46
Egy tál lencséért eladtuk a demokráciát

Gemütlichkeit és Kurultáj. A politikai stabilitás kártékony mítoszával átvert társadalom. Putyini álellenzék, leválthatatlan hatalom. Stefano Bottoni olasz–magyar történész Orbán-rajongóból lett a rendszer egyik leghatározottabb kritikusa. Olaszul írt Orbán-könyve (Un Despota in Europa) hamarosan magyarul is megjelenik.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2022 november 25., 17:35
A kripto bro halála

Az FTX bukása más, mint a korábbi kriptobotrányok. Sam Bankman-Fried úgy vált a kripto királyává, hogy közben a Wall Street legismertebb szereplőit verte át. Bukása után mindenki kétszer meg fogja gondolni, hogy valaha kriptóhoz nyúljon-e még. És az is biztos, hogy a 16 milliárd dolláros vagyont pár nap alatt elbukó SBF történetét hamarosan filmen vagy sorozatban láthatjuk majd viszont.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2022 november 18., 11:15
Vébé szörnyű szájízzel

Soha ennyi balhé nem előzött meg futballtornát. Korrupció, környezetszennyezés, pénzszórás, rabszolgamunka, több ezer haláleset, diktatúra, homofóbia – hosszú a vádak listája a katari világbajnokság szervezői ellen.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2022 november 02., 05:03
„Nő vagy, nem nyertél olimpiát, senki nem fog hinni neked”

Szilágyi Liliána 25 éves, életének első húsz éve leginkább az otthoni és az uszodai terrorról szólt. Testi, lelki és szexuális bántalmazás, kapualjban átvészelt pánikrohamok, medencében érkező fizikai rosszullét. Zsebpénze nem volt, még arról sem dönthetett, milyen ruhában járjon. Meggyőződése, hogy az anyai nagyszülei nélkül az apjához hasonló bántalmazó lenne.