Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 17., 04:11
Az ateista kishivatalnok, akit Karácsonyék kirúgtak a véleménye miatt

Egy pályakezdő környezetvédelmi szakreferenst 2,5 éve megtalált a kormánypropaganda, mert leírta, hogy szerinte alkotmányellenes a gyerekek megkeresztelése. A Főpolgármesteri Hivatal hamarosan kirúgta, ami a per jelenlegi állása szerint 11 millióba fog kerülni az adófizetőknek. Miért kész a főváros a Kúriára is elvinni egy olyan ügyet, amiből ránézésre kizárólag rosszul jöhet ki?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 26., 04:02
Krusovszky Dénes: Könnyebb kultúrharcos mítoszokat gyártani, mint elfogadni, hogy nem voltam elég jó

Új regénnyel jelentkezett az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar irodalmi sikerének szerzője, Krusovszky Dénes. A kortárs magyar irodalomban szerinte nem jelennek meg eléggé a vidéki középosztály történetei, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy a választások után sokan azt érzik: nem értik az országot. A kultúrharc jobboldali narratíváját önfelmentő mítosznak tartja. Interjú.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 25., 04:23
A Karácsony-dilemma: elfogadják-e a választók a süketelést a pénzekről, cserébe azért, hogy legalább nem vagyok fideszes?

Az ellenzék kapánypénzeiről szóló titkosszolgálati jelentésbe csempészték bele a Karácsonyt támogató, rövid életű egyesület számlakivonatát. Senki sem hiszi el neki, hogy urnákba dobáltak be nekik 900 ezer eurót. Karácsony furcsa viselkedésének egyik oka az lehet, hogy igazából nem vádolták meg semmivel, ezért kivár.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 17., 16:47
A másik magyar punkdobos

Algőver Endre családja a második világháború után menekült el Magyarországról. Hiába volt az apja katonatiszt, az anyja pedig rendkívül konzervatív, mégis dobosként végezte a Dilsben, az egyik legelső kaliforniai punkzenekarban. A 444-nek elmesélte, miért kellett megmenteni a rockot, és milyen volt ott lenni egy új műfaj születésénél.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 11., 18:23
Csavarra szétszedik, mégsem zuhan le, mi az?

A Lufthansa Technik karbantartó üzemében jártunk, ahol megnéztük, ahogy teljesen szétszedik az utasszállító repülőgépeket a nagyjavítások során, mégsem kell aggódni amiatt, hogy ez balesetet okoz. Nem csak a rendszerek vannak túlbiztosítva, de az emberi hiba is belefér anélkül, hogy baj történne.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 08., 05:17
Vonnák Diána: Muszáj emberi módon megérteni a háborút, ha nem akarunk morálisan zsákutcába menni

Az ukrán kultúra elkötelezett magyarországi terjesztője, Ukrajna kutatója, aki saját irodalmi sikereit meg sem tudja élni igazán, mert azon gondolkodik közben, hogy hány érszorítót kell elvinnie hova. Interjú Vonnák Diánával, aki szerint egyértelmű, hogy az ukránoknál jobban senki sem akar békét, de egyáltalán nem mindegy, hogy ez a béke mit jelent.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 02., 05:08
Sokan szabadulnának a dollártól, de mi jöjjön helyette?

Az év egyik slágertémája a gazdasági sajtóban a dollárkorszak közelgő vége. Új globális valutát hoznának létre a fejlődő országok, hogy szabaduljanak a függőségtől, közben a jüan is tör előre, és jöhetnek végre a digitális jegybankpénzek. De a három közül még egyik sem érdemi kihívó. Miközben tényleg csökkent az amerikai gazdaság globális dominanciája, a dollár köszöni, remekül van.