Most már aztán tényleg elbonthatják a Nyugati téri felüljárót

belföld
augusztus 10., 12:20

Sokszor felmerült már a Nyugati téri felüljáró elbontásának időszerűsége, idén márciusban a már konkrét elképzelések is napvilágot láttak, most pedig a Magyar Építők honlapján jelent meg a hír, hogy BKK Budapesti Közlekedési Központ kiírta a pályázatot a pesti fonódó villamoshálózat II. ütemének tervezésére, építési engedélyezési és kivitelezési terveinek elkészítésre, valamint az engedélyezési eljárások lefolytatására, minden szükséges engedély megszerzésére.

A pesti fonódó villamoshálózat részeként a Deák Ferenc tér és a Lehel tér között épülhet új villamospálya mintegy 2,2 kilométer hosszban, ezzel összefüggésben fogják elbontani a Nyugati téri felüljárót.

Azért ez persze nem két perc lesz: a kiírás szerint 2027. december 31-re kell teljes valójában elkészülnie a fejlesztésnek, még akkor is, ha ebbe beletartozik két lehetséges opció (a Nyugati téri aluljáró felújításának és a Szabadság-híd megerősítésének betervezése is) lehívása is.

JAVÍTÁS: Cikkünk megjelenése után a BKK pontosított, mint írták, „a kiviteli tervek az eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása és az uniós források biztosítása esetén 2027 második felére készülhetnek el, így ez az időpont nem a projekt megvalósulásának befejezésére, hanem a tervek elkészítésére vonatkozik. A kivitelezés – a források rendelkezésre állása esetén – ezután kezdődhet meg.”

Szóval tényleg nem 2 perc, de még csak nem is 2 és fél év lesz, mire elbontják a felüljárót.

Elnézést kérünk a pontatlanságért!

Kiemelt videóink