Mészáros Lőrinc megállíthatatlanul tör felfelé, Spéder Zoltán pedig kiesett a leggazdagabb magyarok listájáról

gazdaság
2016 november 02., 17:01
comments 147

Nem tudott annyit bukni, hogy ne ő legyen az első

  • 1. Csányi Sándor

283,1 milliárd forintjával még mindig Csányi Sándor a leggazdagabb magyar, de a 33-as listát összeállító Forbes szerint a tavalyihoz képest csökkent az OTP-vezér vagyona OT Industries gyenge éve és a Bonafarm tavalyihoz képest szerényebb forgalma miatt. Csányi Sándor meccset néz Marseille-ben Orbán Viktorral és Balog Zoltánnal. - Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Csányiért aggódóknak ugyanakkor reményt adhat, hogy a pénzember szingapúri érdekeltségeinek értéke több, mint 10 milliárd forinttal nőtt.

Európa legkorszerűbb műtrágyája

  • 2. Bige László

A lista második helyére 182,1 milliárdos vagyonával a műtrágyakirály, Bige László került, akinek a lap szerint az a célja, hogy a Nitrogénművek Zrt-ből Európa legkorszerűbb vegyipari üzemét hozza létre a Veszprém megyei Pétfürdőn.

Visszavonulóban is tartja magát

  • 3. Demján Sándor

Demján Sándor a harmadik 176,1 milliárd forintjával, aki idén hivatalosan kiszállt a Trigránitból, Gránit Bankból is. Demján idén az elsők között volt, aki beleszállt Spéder Zoltánba annak takarékszövetkezeti nyomulása miatt. Nem sokkal később Spédert is ejtették az üzletből. Demján SándorDemján Sándor most azzal számol, hogy saját vagyona pedig újabb régiós ingatlanfejlesztések által nőhet.

4!

  • 4. Gattyán György

Gattyán György 173,2 milliárdja idén a negyedik helyre volt elég. A pornómilliárdos egyelőre győztesen került ki a hazai adóhatósággal vívott harcából.

:D

  • 5. Széles Gábor
Széles Gábor üzletember érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál. (Fotó: Varga György / MTI)

Újra kiderült, hogy Magyarország egy olyan hely, ahol még Széles Gábor bekerül a leggazdagabb 10 közé. 136,8 milliárdos vagyonával idén a nyíltan rasszista, etnikai és vallási alapon uszító álhíreknek rendszeresen bedőlő üzletember az ötödik lett.

Becsatolták

  • 6. Szíjj László

A Közgép utáni korszak új Közgépeként emlegetett Duna Aszfalt tulajdonosa idén még csak a hatodik lett 119,3 milliárdjával. Szíjj László neve felmerült az MKB új tulajdonosai között is, majd idén nyáron közös ingatlanfejlesztőt alapított az ország legszerencsésebb gázszerelőjével, Mészáros Lőrinccel.

S↓m↓cska

  • 16. Simicska Lajos

Annak ellenére, hogy a miniszterelnök legecizése óta a vagyona a felére csökkent, Simicska Lajos 55,8 milliárdra tippelt vagyonával még mindig be tudott szánkózni a 16. helyre. Közgép nagyjából még úgy is tartja pozícióit, hogy közben a dolgozóinak felétől meg kellett szabadulnia.

Hasítás

  • 20. Garancsi István

Hiába igyekezett Orbán Viktor kötélbarátja, aki állami hitelből épít lakóparkot a Kopaszi-gátnál, valamint a MET Holdingban és a miniszterelnök focicsapatában is érdekelt, Garancsi István idén még csak a 20. helyet tudta megcsípni. A Forbes 45,8 milliárd forintra becsülte a vagyonát.

Mr. Funk

  • 21. Andy Vajna
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos és a TV2 tulajdonosa és Nyitrai Zsolt - Fotó: Komka Péter / MTI

Az ország kaszinószultánja és egyben legszerencsétlenebb fánksütője, akinek sikerült teljesen összhangba hoznia TV2 műsorait a kormánypropagandával, idén a 21. leggazdagabb magyar lett 44,9 milliárdra becsült vagyonával.

Az ország legnagyobb kisvállalkozója

  • ~28. Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc, az ország leglendületesebben gazdagodó, vidéki kisiparosa idén már a 28. helyre tornázta fel magát, miközben három éve még fent sem volt a listán.

Fő cége, a Mészáros és Mészáros Kft. történetének legnagyobb – 20 milliárdos – árbevételét érte el, Felcsút polgármesterének vagyona a lap becslése szerint 35,4 milliárdra rúg.

Agyő!

  • Spéder Zoltán

Ha úgy gondolod, hogy 2016 nem volt a te éved, akkor nézd meg, mi történt Spéder Zoltánnal. Nemrég még úgy tűnt, hogy a takarékszövetkezeti integrációval megütheti a magyar pénzügyi szektor főnyereményét, aztán valamiért úgy berágott rá a kormány, hogy nyáron a Fidesz médiája hetekig csak őt támadta, majd a rendőrség is házkutatást tartott nála. Most is legalább öt szálon nyomoznak az ügyeiben.

Ezután egy törvénymódosítással kiejtették a takarékok közeléből, el kellett adnia az ingatlanbirodalmát, nemrég pedig az FHB Bankban betöltött elnöki tisztségétől és tulajdonrészétől is meg kellett válnia. Annyira elbántak Spéderrel, hogy mára az egyetlen jelentősebb befektetése az Indexet is kiadó CEMP maradt. Nem csoda, ha szabadesésben pottyant ki a 33 leggazdagabb magyar listájáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.