A CÖF azt állítja, azért nem árulta el, hogy a Fidesztől kap pénzt, mert a Fidesz nem engedte

2017 április 21., péntek 15:06
287

Csizmadia László, a Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum vezetője a Magyar Nemzet kérdésére mondta el, hogy a civilnek mondott szervezet az elmúlt években 20 és 40 millió forint támogatást kapott a Fidesz pártalapítványától. Szél Bernadett, az LMP társelnöke pedig a civiltörvény parlamenti vitáján felmutatta a CÖKA teljesen üres beszámolóját.

Csizmadia László, ifj. Lomnici Zoltán és Bencsik András (balról jobbra) egy CÖF egy 2015. októberi rendezvényén (Fotó: Botos Tamás) Fotó: Botos Tamás / 444

Erre válaszul a CÖF-CÖKA közleményben igyekezett helyretenni a politikust:

„A társelnök asszonynak ismerni kellene a jogszabályok hierarchiáját és a felek között megkötött szerződésekben foglaltak mindkét fél számára kötelező betartását.

Amennyiben az adományozó fél nem teszi lehetővé, hogy személyét, jogi személyét nyilvánosságra hozza az adományozott, azt közzétenni nem lehet. Az ilyen típusú szerződésekbe csak az államilag kijelölt és felhatalmazott szervezeteknek van betekintési joga.

Ezt az LMP-nek is illik tudni, hiszen gazdálkodásának szabálytalansága miatt erre, tudomásunk szerint, már illetékes szerv, amikor szükséges volt, felhívta a figyelmét.”

Ezt Szél úgy értelmezte, hogy:

„miután kiderült, nem csak csurran-csöppen, hanem ömlik hozzájuk a pártalapítványi pénz, amit sehol sem tüntetnek fel korrektül, egy gyenge próbálkozással jól rá is kenik a Fideszre az eltitkolt bevételeiket”.

Azóta az is kiderült, hogy a nagykövetségek utasításba kapták, hogy külföldi partnereket keressenek a CÖF-nek.

De persze az ország legnagyobb gondja továbbra is az, hogy nem tudjuk (de, pontosan tudjuk), honnan kapnak pénzt a „külföldről finanszírozott álcivilek”. Az orosz mintákat mutató, külföldi finanszírozású szervezeteket megbélyegző törvényjavaslatot egyébként a CÖF túl enyhének találja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt