Türkmén tempó: Palkovics László ennyi erővel saját magát is nyugodtan kirúghatná

vélemény
2022 augusztus 23., 10:04
comments 9

Palkovics Lászlónak – az MTA kutatóhálózatának szétverése után – valószínűleg nem okozott nagy fájdalmat, hogy ki „kellett” rúgnia az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, mert azt jósolták, hogy 75-80 százalék esély lesz viharra az augusztus 20-i tűzijáték alatt, és az operatív törzs ennek megfelelően lefújta a rendezvényt, csakhogy aztán a kevésbé valószínű forgatókönyv valósult meg, és este mégsem volt vihar.

Hivatalos indoklás nincsen, de egyelőre nem is tagadják, hogy ez volt az ok. Az ilyen „tévedés” ugyanis nyilván megengedhetetlen, egyetlen épeszű ember sem hallgatott volna olyan modellekre, amik alábecsülik azt, amikor ciklonképződés során a magaslégköri száraz levegő lesüllyed a sztratoszférából a troposzférába…

A keresztény-keresztyén-konzervatív-polgári-nemzeti-hiphop sajtó másnap nyilván teljes joggal szállt bele az OMSZ vezetésébe, dr. Ifj. Lomnici Zoltán Ph.D megalapozottan beszélhetett szabotázsakcióról. (1937-ben a Szovjetunióban szintén szabotázs vádjával buktatták meg a meteorológiai szolgálat vezetőjét, mondjuk őt előbb a Gulagra vitték, aztán ki is végezték.)

Két okból is figyelemreméltó, hogy Palkovics azonnal lefejezte az OMSZ-t.

Egyrészt azért, mert amikor az ő mulasztásáról – és nem pontatlan időjárás-előrejelzésről – van szó, máris megengedőbb.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.