Türkmén tempó: Palkovics László ennyi erővel saját magát is nyugodtan kirúghatná

Lezárt tartalom a Kör tagjainak vélemény
2022 augusztus 23., 10:04
comments 10

Palkovics Lászlónak – az MTA kutatóhálózatának szétverése után – valószínűleg nem okozott nagy fájdalmat, hogy ki „kellett” rúgnia az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, mert azt jósolták, hogy 75-80 százalék esély lesz viharra az augusztus 20-i tűzijáték alatt, és az operatív törzs ennek megfelelően lefújta a rendezvényt, csakhogy aztán a kevésbé valószínű forgatókönyv valósult meg, és este mégsem volt vihar.

Hivatalos indoklás nincsen, de egyelőre nem is tagadják, hogy ez volt az ok. Az ilyen „tévedés” ugyanis nyilván megengedhetetlen, egyetlen épeszű ember sem hallgatott volna olyan modellekre, amik alábecsülik azt, amikor ciklonképződés során a magaslégköri száraz levegő lesüllyed a sztratoszférából a troposzférába…

A keresztény-keresztyén-konzervatív-polgári-nemzeti-hiphop sajtó másnap nyilván teljes joggal szállt bele az OMSZ vezetésébe, dr. Ifj. Lomnici Zoltán Ph.D megalapozottan beszélhetett szabotázsakcióról. (1937-ben a Szovjetunióban szintén szabotázs vádjával buktatták meg a meteorológiai szolgálat vezetőjét, mondjuk őt előbb a Gulagra vitték, aztán ki is végezték.)

Két okból is figyelemreméltó, hogy Palkovics azonnal lefejezte az OMSZ-t.

Egyrészt azért, mert amikor az ő mulasztásáról – és nem pontatlan időjárás-előrejelzésről – van szó, máris megengedőbb.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt