Olasz testvéreink, hadd adjunk kóstolót abból, mi vár rátok!

reggel 4
2022 szeptember 26., 06:07

Jó reggelt, ez itt a Reggel 4, jövünk a hétvége remek anyagaival és néhány friss fejleménnyel.

4 fontos cikk:

Forza

Giorgia Meloni választási győzelme után
photo_camera Fotó: Riccardo De Luca/Anadolu Agency via AFP

Még tart a szavazatok összeszámlálása, de a részleges adatok megerősítik az exit pollok és a korábbi közvélemény-kutatások eredményeit: 44 százalék körüli eredményt ért el a jobbos-szélsőjobbos pártszövetség az olasz választásokon. Az első női miniszterelnöknek készülő Giorgia Meloni pártja az este nagy nyertese (26%), míg Salvini bőven a várakozások alatt szerepelt (9%). De Berlusconi 9 százalékával így is magabiztos többségük lesz.

Hogy mit lehet tőlük várni, és milyen lesz a kapcsolatuk a magyar és az orosz kormánnyal, arról Boros Juli írt részletesen a hétvégén: Olaszországot egy olyan jövőtől féltik, ami Magyarországon a jelen.

Háború és hátország

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.