Megállíthatatlanul bővül Rogán kabinetbirodalma

POLITIKA
2022 november 30., 06:11
comments 21

2016–2017 táján, amikor az akkor még független Index slapaj gazdasági újságírójaként dolgoztam, rám esett a feladat, hogy Mészáros Lőrinc cégbirodalmának megállíthatatlan bővülését kövessem. Ez azért is volt megerőltető feladat, mert amint kész volt egy cikk a cégháló aktuális állásáról, már lehetett is frissíteni az ábrákat, a táblázatokat, és írni az újabb cikkeket, mert addigra még pár agrárcég, golfklub, építőipari vagy ásványvíz-gyártó vállalat került a listára.

Kicsit hasonló érzés most azt követni, hogy mi minden is tartozik Rogán Antal minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá. Az évekig alapvetően a kormányzati propagandát és kommunikációt irányító, kommunikációs költéseket felügyelő, a kormánypárti sajtót helyes irányba terelgető tárca a negyedik Orbán-kormányban rengeteg új feladatot kapott, a titkosszolgálatok irányításától a korrupció elleni harcon át az állami sportrendezvények szervezéséig és a válságkormányzás ellenőrzéséig. Ezért úgy gondoltuk, itt az ideje áttekinteni, hogy akkor most mivel is foglalkozik a Rogán-féle szuperminisztérium, hogy aztán egy-két hét múlva újra lehessen bővíteni a listát.

Nemzeti Sport- és Rogánszervező Ügynökség

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.