Megállíthatatlanul bővül Rogán kabinetbirodalma

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 november 30., 06:11
comments 21

2016–2017 táján, amikor az akkor még független Index slapaj gazdasági újságírójaként dolgoztam, rám esett a feladat, hogy Mészáros Lőrinc cégbirodalmának megállíthatatlan bővülését kövessem. Ez azért is volt megerőltető feladat, mert amint kész volt egy cikk a cégháló aktuális állásáról, már lehetett is frissíteni az ábrákat, a táblázatokat, és írni az újabb cikkeket, mert addigra még pár agrárcég, golfklub, építőipari vagy ásványvíz-gyártó vállalat került a listára.

Kicsit hasonló érzés most azt követni, hogy mi minden is tartozik Rogán Antal minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá. Az évekig alapvetően a kormányzati propagandát és kommunikációt irányító, kommunikációs költéseket felügyelő, a kormánypárti sajtót helyes irányba terelgető tárca a negyedik Orbán-kormányban rengeteg új feladatot kapott, a titkosszolgálatok irányításától a korrupció elleni harcon át az állami sportrendezvények szervezéséig és a válságkormányzás ellenőrzéséig. Ezért úgy gondoltuk, itt az ideje áttekinteni, hogy akkor most mivel is foglalkozik a Rogán-féle szuperminisztérium, hogy aztán egy-két hét múlva újra lehessen bővíteni a listát.

Nemzeti Sport- és Rogánszervező Ügynökség

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt