Óriási ötlet, hogy olyan miniszterek állítják fel a korrupcióellenes hatóságot, akik testközelből ismerik a korrupciót

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
szeptember 6., kedd 14:12
77

A hétfő esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány létrehozna egy független hatóságot, ami az európai uniós források felhasználását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében működne.

Navracsics Tibor korábban jelezte, a rendelettel a kormány kötelezettséget vállalt egy új Korrupcióellenes Munkacsoport létrehozására decemberig úgy, hogy abban kormányzati és nem kormányzati szereplők létszám és szavazati jog tekintetében paritásos alapon vesznek részt, és annak működéséhez a most létrehozandó korrupcióellenes hatóság nyújt adminisztratív támogatást.

Hatalmas szerencse, hogy az új korrupcióellenes hatóság létrehozásáról szóló tervezetet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter és Navracsics, a területfejlesztésért és az EU-s források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter mellett olyan szaktekintélyeknek kell előkészíteniük az OECD „és más hazai és nemzetközi szervezetekkel konzultálva, a nemzetközi standardoknak megfelelően és a jó gyakorlatokat felhasználva”, mint Varga Judit, Pintér Sándor és Rogán Antal. (Utóbbi kettő eddig is felelt a korrupcióüldözésért.)

Az ő nevük garancia arra, hogy a korrupcióellenes harc a korrupciót testközelből ismerő miniszterek értő kezébe kerül.

Pintér Sándor

Fotó: Németh Dániel/444

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt