Zseni a kormányban, anyuka Moszkvában

reggel 4
augusztus 30., 00:11

Jó reggelt, itt az elmúlt két nap summája, kivonata stb.

4 csimborasszó:

Becsöngetett, mylord?

photo_camera Fotó: JENS KALAENE/dpa Picture-Alliance via AFP

Több igazgatón pedig most verhették le a korábbi tiltakozásokat, de a legnagyobb visszhangot most a Madách Gimnázium vezetőjének felmentése váltotta ki. Olyan dolog miatt rúgták ki Mészáros Csabát, amit épp a friss kormányrendelet engedett meg. Maruzsa államtitkárnak mintha nem akaródzna válaszolni a kérdésekre, de a kormánypárti nagyágyúk már lövik a célpontot.

Ami az ún. vita tárgyát illeti, Vajda Gábor a Qubiton írt egy jót arról, hogy nem feltétlen az ördögtől való ötlet korlátozni a mobiltelefonok használatát az iskolákban, de az biztos, hogy nem egy nyugállományú rendőr alezredesre kellene bízni a döntést, aki hivatalból mindent surikennek néz.

Hiába íratták be az iskolába a kerekesszékes Zsejkét, még nem tudni, hol kezdhet, a tankönyveit sem kaphatta meg. A szekszárdi tankerületi elnök azt szeretné, ha a lakóhelyétől távolabbi iskolába jelentkeznének át a szülei, akik erről hallani sem akarnak. Cserébe hetek óta tartó lelki nyomasztás alatt áll a paksi család.

Magyar-orosz

Kaufmann Balázs írta meg, hogy a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség moszkvai irodáját vezette a hirtelen híressé vált Bence Horvath édesanyja. Aki korábban éppen ugyanúgy rádiótechnikával is foglalkozott, mint a fia, aki ilyen eszközöket akart Oroszországba csempészni. Aztán cikkünk megjelenése után a Külügy is elismerte, valóban a moszkvai irodán dolgozott az Amerikában letartóztatott csempész anyja, de tavaly megszüntették az egészet.

Oroszpártisággal vádolták békepárti kormányunkat, és bizony kemény szavakat is használtak a tiszteletlen uniós külügyminiszterek azon a találkozón, amit eredetileg éppen Budapesten kellett volna megtartani. Helyszíni riport Brüsszelből, ahol Szijjártó Péter szerint tombol a háborús pszichózis.

Telegram

photo_camera Fotó: JAAP ARRIENS/NurPhoto via AFP

A Telegram nemrég letartóztatott vezérigazgatóját, Pavel Durovot az orosz propaganda a nyugati szólásszabadság-terror áldozataként mutatja be. Közben az orosz katonai bloggerek már-már az orosz hadsereg összeomlását vizionálják, ha nem tudnak Telegramot használni.

Persze az is fejtörésre adhat okot a Kremlnek, hogy a hadsereg belső kommunikációjában nagymértékben támaszkodik a Telegramra, de a mostani helyzetben talán ennél is nagyobb problémát jelent az, hogy egy biztonságos imázsú, de valójában mégis a hatalomnak kezes felület vált bizonytalanná.

Keresd a zsenit!

photo_camera Fotó: Zorro

Ki lehet Orbán Viktor házi Milák Kristófja, a Fidesz öntörvényű vadzsenije, akire még a miniszterelnök is ráhagy mindent? Lázár János? Nagy István? Parragh László? Kaminski Fanny? Matolcsy György? A vicc az, hogy Orbán tényleg arra utalt, hogy olyan zsenit rejteget, akinek a rendszer egyetlen katonájaként bármit megenged. Ki lehet ez a kivételes személy? Nyilván lehet szavazni is!

Sportszerencse

Már az első sorsolás jól mutatja, milyen klassz lehet a megújult Bajnokok Ligája. Óriási meccsek lesznek a legelejétől, vége a csoportkörös unalomnak. Ha a Fradi jutott volna ki, nem a Pozsony, a következőkkel játszana: Manchester City, Bayern, Milan, Atletico, Dinamo Zágrább, Celtic, Stuttgart, Girona.

  • Egy hévízgyörki tippmixelő 15,5 milliót nyert az olimpián, kollégánk 10 ezret bukott a foci-Eb-n. Az élet nem habostorta.

Hírleveleinkre itt lehetséges, egyszersmind ajánlatos feliratkozni.

Kiemelt videóink