Nem ilyen 56-ozásról álmodtunk 89-ben

reggel 4
október 24., 01:09

Ismét itt a 444 napindító hírlevele (ami nem az egyedüli), benne október 23. legfontosabb történéseivel, híreivel, anyagaival.

OKTÓBER 23.

A politikai eseményeket itt közvetítettük.

Így ünnepelte a kormánypárt az 56-os forradalom évfordulóját alig egy hónappal Orbán Balázs elszólása után.

Orbán Viktor azt üzente Magyar Péternek, hogy lehet pakolni, elhúzni a csíkot, itt mi győzünk. (Itt van szó szerint, mit mondott Orbán Magyar Péterről.)

Magyar Péter a beszédében – a kormány magas labdáit leütveleválasztotta a Fideszről a hazaszeretet fogalmát, és átragasztotta a tiszásokra.

  • Az Orbán-beszéd után elszabadultak az indulatok, Vitályos Eszter kormányszóvivő állt egy mérges rendszervédő és a rendszer végét megjósoló táblát tartó fiatal közé.
  • Negyed évszázaddal az 56-os forradalom után a kádárista propaganda több filmben is feldolgozta a pártirányvonalnak megfelelően a szabadságharc történetét – így sikerült.

BELFÖLD

Először fordult elő, hogy egy közvélemény-kutatás szerint a Tisza megelőzte a Fideszt: a 21 Kutatóközpont által készített felmérés szerint hibahatáron belüli a különbség, de a Tisza 2 százalékkal vezet a biztos pártválasztók között. Török Gábor szerint ebből tisztán láthatóvá vált a két Magyarország.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A tavalyi év végéig nem érkezett feljelentés a Diákhitel Központ szerződései miatt, de olt Péter legfőbb ügyész közölte, az ügyben most hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás.

  • Toroczkai László szerint Magyar Péter a pokol legmélyebb bugyraiba kerül majd: a Mi Hazánk elnöke egy rakás szélsőjobbos szervezettel közösen demonstrált a turulszobornál.
  • Egyszeri nettó 200 ezer forintot kapnak az árvízi védekezésben részt vevő állami alkalmazottak.
  • Több mint félmilliárd forintnyi közpénzből népszerűsítették az Orbán-kormányt külföldön a Danube Institute munkatársai.

KÜLFÖLD

Az amerikai védelmi miniszter szerint már megérkeztek Ukrajnába az oroszokat segítő észak-koreai katonák, de azt még nem tudni, mennyien lehetnek.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Kijevben 2024. október 21-én.
photo_camera Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Kijevben 2024. október 21-én. Fotó: SERGEI OLEXANDROV/AFP
  • Trump az amerikai választásokba való beavatkozással vádolja a brit Munkáspártot.
  • Izrael megerősítette, hogy a Hezbollah leendő vezetőjét is megölte.
  • A spanyol kormányfő szerint nem oldanak meg semmit az EU-n kívüli befogadóközpontok.

És már elérhető az ingyenes Borízű hang is.