Megmagyarázhatatlan, miből építi az ingatlanbirodalmát Tiborcz István

csoda
2018 szeptember 05., 16:59
comments 387

A miniszterelnök vejének cége, a BDPST Zrt. a G7 kérdésére azt állította, hogy  50 százalékban saját erőből finanszírozza a turai kastély felújítását. A cég tájékoztatása szerint nem kapnak állami támogatást vagy bármiféle állami finanszírozást, és nem része projekt az állami kastélyfelújítási programnak sem. 

A turai kastély még 2014 őszén, mielőtt Tiborcz Istvánék megszerezték volna.
photo_camera A turai kastély Fotó: Botos Tamás/444

Miután egy sajtóközleményből kiderült, hogy a felújítás 4,5 milliárd forintba kerül, a lapot foglalkoztatni kezdte, honnan lehet Tiborcz István cégének ennyi pénze, ha most most szerzett hatmilliárd forint értékű részesedést a Mészáros Lőrinchez tartozó Appeninn Zrt-ben. A lap szerint már ennek a vásárlásnak sem találni a forrását a cég adatai között.

Tiborcz a közvilágításokkal világhírűvé vált Elios Zrt.-t Tiborcz István 3 milliárd forintért adhatta el a Paár Attila-féle WHB-csoportnak, ezen felül pedig a BDPST-csoport bankszámláján összesen nem volt  egymilliárd forint tavaly év végén, és komolyabb tőkeemelést sem jelentettek be a cégbíróságot. A turai kastélyt birtokló TRA Real Estates Kft-nek is csak 16 millió forint pénzeszköze volt tavaly év végén. Idén nyáron ugyan tőkét emeltek, de csak 50 millió forinttal, ami még mindig messze van a fenti projekt méreteitől.

Tovább növeli a rejtélyt, hogy Tiborcz cége további költséges beruházásokat tervez (Dorottya Ház, visegrádi hoteltorzó és a MAHART-ház). A G7 szerint a Tiborczék azokat a hiteleket forgathatták be  a turai kastély felújításánál.

A lap szerint a cégadatok átnézése után sem világos, Tiborcznak eredetileg honnan volt pénze az ingatlanoknak megszerzésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.