Ritka nagy mázlija van mostanában az olvasói fotókkal a Fidesz médiájának

POLITIKA
2021 december 10., 12:36
comments 18

Vagy a reneszánszát éli az olvasói fotózás Magyarországon, vagy valami egészen más magyarázata lehet annak, hogy a Fidesz sajtójában szinte naponta jelennek meg felvételek valamelyik ellenzéki politikusról, amit aztán megfelelő narratívában valamennyi kormánypárti média átvesz, maga a kormánypárt pedig azonnal kommentál.

Az olvasói fotó abszolút létező műfaj, telefon mindenkinél van, el lehet kapni olyan pillanatokat, amit a résztvevők (maradjunk a közszereplőknél) nem akartak volna megosztani a nyilvánossággal.

Mi is kaptunk már ilyen képeket. Három és fél éve például Orbán Viktor barátjáról, Mészáros Lőrincről és Orbán Viktor vejéről, Tiborcz Istvánról, vélhetően egy találkozójuk után, bár simán lehet, hogy csak összefutottak az utcán. Mint később kiderült, témájuk bőven lehetett, sőt, azóta is van, újra és újra.

Tiborcz István és Mészáros Lőrinc 2018. május 15-én a MOM Parkban lévő Leroy Bistro előtt beszélget a találkozójuk után.
photo_camera Tiborcz István és Mészáros Lőrinc 2018. május 15-én a MOM Parkban lévő Leroy Bistro előtt beszélget a találkozójuk után. Fotó: olvasónk/444

Most augusztus végén pedig egy olvasónk vette észre Rómában egy étteremben Orbán Viktor és családját. Csak a kép megjelenése után közölte a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy Orbán Viktor hivatalos programra érkezett Rómába, mégpedig a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt. Aztán repülési adatokból derült ki, hogy Orbánékat Horvátországban vehették fel a magyar honvédség gépével, reptették Rómába, majd visszafelé is Horvátországot érintve tért vissza a gép Magyarországra, bár az erre vonatkozó kérdésekre nem válaszoltak, mert „a hivatalos utak nyilvánosak, de a magánprogramok nem”.

Orbán Viktor kormányfő háttal, fehér ingben, jobbra tőle Lévai Anikó, vele szemben pedig Orbán Gáspár honvédtiszt csütörtök este egy római étteremben
photo_camera Orbán Viktor kormányfő háttal, fehér ingben, jobbra tőle Lévai Anikó, vele szemben pedig Orbán Gáspár honvédtiszt csütörtök este egy római étteremben Fotó: Máté, olvasónk

Vagyis tudnak ezek az olvasói fotók kifejezetten érdekesek és hasznosak lenni, egy baj van velük, hogy kiszámíthatatlanul és viszonylag ritkán érkeznek igazán jók, hiszen teljesen esetleges, ki mibe fut bele.

Innen nézve óriási szerencséje van a Fidesz médiájának, hogy most szinte naponta publikálnak olyan felvételeket ellenzéki politikusokról, amiket állításuk szerint olvasóktól kaptak.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.