A Pegasusszal célba vett Macron mellett állt Orbán, amikor rákérdeztek a kiberfegyverre

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 14., kedd 6:45
1

Sűrű napunk volt tegnap. Ma néhol oszlik a köd, előbújik a nap, helyenként ugyanakkor kisebb eső és ónos szitálás is várható. Ez a 444 napindító hírlevele, amelyre itt lehet feliratkozni.

4 fontos cikk:

Macron mindenütt

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Tegnap lezárásokra ébredtek a budapesti belvárosban: jött a francia elnök és a V4-ek, és egész nap témát szolgáltattak. Macron első útja az általa nagyra tartott Heller Ágnes sírjához vezetett, aztán Áderrel beszélgetett Ukrajnáról és a szexuális kisebbségek jogairól, hogy aztán átugorjon a szomszédba Orbán Viktorhoz udvariaskodni. Később azt mondta a francia elnök: világossá tette a miniszterelnöknek, hogy mást gondol jogállamiságról, a kisebbségek tiszteletben tartásáról, a diszkrimináció elleni küzdelemről és a korrupcióról.

Macron találkozott ellenzéki politikusokkal is, akik szerint ígéretet tett arra, hogy a francia EU-s elnökség alatt megindul a jogállamisági mechanizmus. Találóan mutat rá esti összefoglalónk: ettől a látogatástól mindenki megkapta, amit akart, egy kicsit mindenki erősebbnek mutathatta magát a valóságosnál, a kormány és ellenzéke épp úgy, mint a Merkel örökébe lépni vágyó Macron.

A legkellemetlenebb pillanatról csak késő este kaptunk hírt: egy francia újságíró rákérdezett Orbánnál a Pegasus-ügyre, sőt Áder testőreire, miközben ott állt mellette a francia elnök, akit szintén becéloztak a kiberfegyverrel, le is kellett cserélnie a telefonját.

Házkutatások

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt