A Pegasusszal célba vett Macron mellett állt Orbán, amikor rákérdeztek a kiberfegyverre

reggel 4
2021 december 14., 06:45
comments 1

Sűrű napunk volt tegnap. Ma néhol oszlik a köd, előbújik a nap, helyenként ugyanakkor kisebb eső és ónos szitálás is várható. Ez a 444 napindító hírlevele, amelyre itt lehet feliratkozni.

4 fontos cikk:

Macron mindenütt

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Tegnap lezárásokra ébredtek a budapesti belvárosban: jött a francia elnök és a V4-ek, és egész nap témát szolgáltattak. Macron első útja az általa nagyra tartott Heller Ágnes sírjához vezetett, aztán Áderrel beszélgetett Ukrajnáról és a szexuális kisebbségek jogairól, hogy aztán átugorjon a szomszédba Orbán Viktorhoz udvariaskodni. Később azt mondta a francia elnök: világossá tette a miniszterelnöknek, hogy mást gondol jogállamiságról, a kisebbségek tiszteletben tartásáról, a diszkrimináció elleni küzdelemről és a korrupcióról.

Macron találkozott ellenzéki politikusokkal is, akik szerint ígéretet tett arra, hogy a francia EU-s elnökség alatt megindul a jogállamisági mechanizmus. Találóan mutat rá esti összefoglalónk: ettől a látogatástól mindenki megkapta, amit akart, egy kicsit mindenki erősebbnek mutathatta magát a valóságosnál, a kormány és ellenzéke épp úgy, mint a Merkel örökébe lépni vágyó Macron.

A legkellemetlenebb pillanatról csak késő este kaptunk hírt: egy francia újságíró rákérdezett Orbánnál a Pegasus-ügyre, sőt Áder testőreire, miközben ott állt mellette a francia elnök, akit szintén becéloztak a kiberfegyverrel, le is kellett cserélnie a telefonját.

Házkutatások

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.