Afrikában is milliók érezhetik meg Putyin háborújának pusztítását

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 március 10., 16:44
comments 1

Pénteken Németország vezetésével virtuális csúcstalálkozót tartanak a G7 országok mezőgazdasági miniszterei, hogy megbeszéljék, milyen hatása lehet az Ukrajna elleni orosz inváziónak a globális élelmiszer-biztonságra, és hogy mit lehet tenni a következmények enyhítéséért.

A német mezőgazdasági miniszter, Cem Oezdemir szerint az élelmiszer-ellátás az Európai Unió országaiban nincs veszélyben, de jelentős hiány alakulhat ki az EU-n kívüli országokban, főleg ahol az aszályok miatt már most is ellátási gondok vannak. Ezzel együtt a háború miatt érdemes arra számítani, hogy egyes mezőgazdasági termények az EU-n belül is drágábbá válhatnak a háború miatt, tette hozzá.

photo_camera Ukrán tank egy napraforgómező mellett, a fotó még 2014-ben, Donyeckben készült Fotó: -/AFP

Oezdemir nem említette ugyan külön az afrikai országokat, mégis világos, hogy mire gondolt: a háború kitörése óta számos elemzés egybehangzó állítása, hogy az oroszok által indított háború több afrikai országban is súlyos humanitárius válságot okozhat.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.