Afrikában is milliók érezhetik meg Putyin háborújának pusztítását

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
március 10., csütörtök 16:44
1

Pénteken Németország vezetésével virtuális csúcstalálkozót tartanak a G7 országok mezőgazdasági miniszterei, hogy megbeszéljék, milyen hatása lehet az Ukrajna elleni orosz inváziónak a globális élelmiszer-biztonságra, és hogy mit lehet tenni a következmények enyhítéséért.

A német mezőgazdasági miniszter, Cem Oezdemir szerint az élelmiszer-ellátás az Európai Unió országaiban nincs veszélyben, de jelentős hiány alakulhat ki az EU-n kívüli országokban, főleg ahol az aszályok miatt már most is ellátási gondok vannak. Ezzel együtt a háború miatt érdemes arra számítani, hogy egyes mezőgazdasági termények az EU-n belül is drágábbá válhatnak a háború miatt, tette hozzá.

Ukrán tank egy napraforgómező mellett, a fotó még 2014-ben, Donyeckben készült Fotó: -/AFP

Oezdemir nem említette ugyan külön az afrikai országokat, mégis világos, hogy mire gondolt: a háború kitörése óta számos elemzés egybehangzó állítása, hogy az oroszok által indított háború több afrikai országban is súlyos humanitárius válságot okozhat.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt