Hoppáré, mekkora visszatérés Hoppálé!

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 május 23., 3:57
comments 21

Hoppál Péter lesz újra a kultúráért felelős államtitkár. Az alapján, hogy milyen kevés emléket hagyott maga után, amikor 2014 és 18 között már volt ugyanebben a pozícióban, nagy izgalmakra nem kellene számítani.

Csakhogy a legutóbbi államtitkársága óta Hoppál lett a Fidesz egyik legaktívabb Facebook-harcosa, aki pont annyira tolja túl a legbutább mémek terjesztését, mint amennyire a rajongást a miniszterelnök felé.

A most 49 éves, eredetileg egyházzenész és karnagy, majd iskolaigazgató pécsi politikus országosan akkor lett ismert, amikor 2013-ban a Fidesz szóvivője lett. Ez a Fidesz esetében nem az a nagyon kreatív munka, eleget is tett a feladatnak: felmondta azt, amit előírtak neki, legyen az a tüntetőkre lövetésre személyesen utasító Gyurcsány Ferenc vagy a trafikokról szóló égbekiáltó hazugság. És bár ő maga is megpróbált azzal érvelni egy - a Bajnai Gordonról szóló hazugság miatt indított - perben, hogy pártszóvivőként csak szolgaian felolvassa az elé tett sajtóanyagokat, a Kúria jobb véleménnyel volt a mindenkori Fidesz-szóvivőkről, de legalábbis Hoppálról, mert úgy ítélték meg, hogy "szuverén személyiség, saját gondolatokkal, meggyőző érvrendszerrel", így felelős a szavaiért is.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt