Homofób támadás a 4. hullám előtt

reggel 4
2021 július 17., 07:37

Kellemes szombat reggelt! Ez a Reggel 4, a 444 napindító hírlevelének hétvégi kiadása.

Minden szombat reggel emailben küldjük el azokat az anyagainkat, amiket az utóbbi napokban írtunk a 444-re, és tökéletesek hétvégi olvasgatáshoz. Itt tudsz feliratkozni erre, és minden hétköznap reggel küldött hírösszefoglalónkra.

MEKKORA GÓL?!?!!!?

photo_camera Fotó: ANDY RAIN/AFP

Olaszország győzelmével zárult a 2021-es EB. Muraközy Balázs a döntő meccset elemezte, Bede Márton az EB legjobb és legrosszabb játékosaiból állította össze a 2021-es szuperválogatottat és a 2021-es pöcsfejválogatottat, Herczeg Márk pedig "Őrjöngési kényszer: így épültek le a kormányzati szereplők a foci-Eb alatt" címmel gyűjtötte össze a magyar politika fociügyi megőrüléseit.

Jön a 4. hullám, elég lesz két Sinopharm?

Oltás egy olasz oltóponton május 11-én
photo_camera Oltás egy olasz oltóponton Fotó: Eliano Imperato/Controluce via AFP

Szurovecz Illésnek sikerült rávennie a kormányt, hogy adják ki a megyei szintű átoltottsági adatokat, ezekből kiderült, hogy Budapesten 60 százalékos az oltottság, Borsodban és Szolnok megyében nem éri el az 50-et. A héten nyilvánosságra kerültek a főváros és a Semmelweis Egyetem antitest vizsgálatainak eredményei is, az utóbbiból például az derült kit, hogy a Sinopharmmal oltott idősek majdnem ötödének nincs antitestje. Részben ezek, és a közelgő 4. hullám miatt az Orvosi Kamara titkára szerint nemcsak az egészségügyben kell kötelező oltás.

Homofób mintaállam

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Július 13-án este, valamivel 10 óra után a József körúton három férfi megpróbálta rárúgni az ajtót egy meleg párra, a lakásban volt az egyikőjük hároméves gyereke is - a támadás történetét Ács Dániel írta meg. Csütörtökön Brüsszelben bejelentették, hogy uniós eljárás indul Magyarország ellen a homofób törvény miatt. Boros Juli annak nézett utána, hogy változtatott-e az LMBTQ ügyeket támogató magyar cégek hozzáállásán az új törvény, Halász Júlia pedig a Magyar Aszexuális Közösség rendezvényén forgatott.

Jaj, de szép kis helyi-adó bevétel, csak nehogy történjen vele valami

Kaufmann Balázs és Czinkóczi Sándor arról forgattak videót, hogy amelyik településen nem tartotják be az Orbán-szabályt, ott elbukják a gyáraikat, vagy legalább is a kormány elveszi az iparból származó adóbevételt az önkormányzattól. Csurgó Dénes arról írt, hogy Orbán nem indul jó esélyekkel az építőipari alapanyagok drágulása elleni harcban, illetve egy lehetséges kormányváltást követő elszámoltatásról szóló konferenciáról is tudósítottunk.

Haiti, Kuba, Lengyelország, Olimpia

photo_camera Fotó: VALERIE BAERISWYL/AFP

Csurgó Dénes Haiti elnökének meggyilkolását, az oda vezető folyamatokat és a most kialakult bizonytalan helyzetet elemezte alapos cikkben, Herczeg Márk pedig a Kubában alakuló demonstrációk hátteréről írt összefoglalót. Fődi Kitti annak járt utána, mi a helyzet most Lengyelországban az abortusztörvény bevezetése után, Bede Márton pedig egz cikkben foglalt össze mindent, amit a 2020-as vagy 2021-es olimpiáról tudni érdemes.