Márki-Zay frakciót kér

Lezárt tartalom a Kör tagjainak reggel 4
2021 október 19., 06:18

Jó reggelt! Sok napsütés, szépen melegedő levegő a mai menü.

4 legfontosabb cikkünk most

Küldd bátran tovább a Reggel 4-et ismerőseidnek! Itt tudnak feliratkozni rá, ha tetszik.

KAMPÁNY '22

Korábban még a Fidesz kommunikációs igazgatója kizártnak tartotta, hogy Márki-Zay Péter lehet az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a második fordulót mégis ő nyerte meg. (Finom kezű entellektüelek juttatták győzelemhez, írta hétfőn új szerzőnk, Gazda Albert.) A Parlamentben kérdeztünk fideszeseket arról, mennyire változtatta meg ez az eredmény a választási képletet. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azért nem félti a jobboldali szavazóit, mert egyszerűen nem tartja Márki-Zayt jobboldalinak, hiszen együttműködik Gyurcsány Ferenccel. Bár interjú közben értesült arról, hogy a pártja máris újratöltötte a gyurcsányozós kampányt, egyből előállt a magyarázattal.

A Márki-Zay nem jobboldali mantra végigkísérte a hétfői parlamenti ülésnapot. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a rezsicsökkentés is jobboldalibb a hódmezővásárhelyi polgármesternél. Az ellenzéki felszólalásokra riposztozó Dömötör, Rétvári és Orbán államtitkárok pedig Gyurcsányt és Észak-Koreát emlegették.

A napot végül Bayer Zsolt fideszes véleményvezér vitte el, aki az év monológjában egyesével végigvette, melyik kormánytag miért nem meleg (azaz Budai Gyula troll és parlamenti képviselő értelmezésében nyugodtan ölelgethető.)

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.