Végre az egész ország az egyetemi oktatásról beszél!

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 18., kedd 6:45

Jó reggelt, ma már naposabb napunk lesz!

4 fontos cikk:

Említettük már ezt a remek lehetőséget?

Egy ügyünk mind felett

Illusztráció: Kiss Bence/444

A hétfői hírtermelést minden túlzás nélkül uralta Miklósi Gábor reggeli cikke, ami a Schadl-Völner ügy 1700 oldalas nyomozati anyagából készült. A kincsesbányának tűnő iratokból elsőként azokat a szálakat követtük, amelyek a Végrehajtói Kar elnökének ún. szívességei körül bonyolódnak. Schadl György a vád szerint ugyanis segített végrehajtóknak és fontos embereknek, például Völner Pál ismerősének vagy Rogán Antal kabinetfőnökének jogi vizsgát tenni.

Újságíróként sokszor érezzük azt, hogy hiába tárunk fel valami fontosat, nincs következménye. Itt most épp ellenkezőleg! Először a Pécsi Tudományegyetem közölte, hogy vizsgálatot indít a kamu vizsgák miatt, illetve az érintett oktatót eltiltja a vizsgáztatástól. Aztán a Szegedi Tudományegyetem is vizsgálatot indított. A kormány és a Fidesz nem reagált, de az összes ellenzéki párt igen - a reakciókat itt gyűjtöttük össze, egy kis ráadással.

Karácsony Gergely is próbált felülni a hullámra, amikor a Városháza-ügy bizottsági meghallgatásán váratlanul arról kezdett beszélni, hogy a korábbi fideszes kerületi polgármesterek idején kilenc egy időben árverezett önkormányzati lakásból nyolcat Schadl György nyert meg, hetet egyedüli licitálóként. (De a meghallgatás ezen túl is tartogatott meglepetéseket Szily László riportja alapján: a főpolgármester káromkodásaitól kezdve egy egyetemi előadásnak beillő Oroszország-szakértésig.)

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt