Szárazföldön, vízen, levegőben érkezhet az orosz utánpótlás

háború
2022 március 17., 08:14
comments 17

Magas rangú orosz politikusok szerdán már átfogó békemegállapodásról beszéltek, és a hírek szerint az ukrán semlegesség ügyében közelednek is az álláspontok, de közben több jel utal arra, hogy az oroszok igyekeznek megerősíteni hadseregüket Ukrajnában.

Ez egyrészt jele lehet az orosz offenzíva akadozásának, korábban a brit katonai hírszerzés is arra jutott, hogy az oroszok akár távoli vidékeken állomásozó csapatokkal pótolnák a veszteségeiket. Másrészt egyes vélemények szerint alátámasztja azt a felételezést, hogy az oroszok csak időt próbálnak nyerni a tárgyalásokkal a csapataik és felszerelésük frissítésére. Ezt nyilatkozta Anthony King, a Warwicki Egyetem kutatója is a Financial Timesnak, miután szerda hajnalban orosz katonai járművek indultak Dél-Oszétiából Ukrajna felé:

link Forrás

Csütörtökön kiderült, hogy az elmúlt napokban Japán partjainál is orosz hadihajókat észleltek, és az ottani védelmi minisztérium szerint lehetséges, hogy Ukrajna felé tartanak. Ezeket a hajókat általában felderítő egységek partraszállásához szokták használni. Úgy tűnik, ezek a hajók katonai teherautókat szállítanak, de több tucatnyi tank, egyéb katonai járművek és katonák százai férnek el rajtuk.

Ezenkívül újabb jele lehet az orosz erősítésnek, hogy szerdán nyilvánosságra hozott, de még hétfőn készült műholdfelvételek alapján újabb orosz katonai helikopterek jelentek meg egy fehéroroszországi bázison.

link Forrás

A háború eseményei itt követhetők percről percre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.