Hétvégi olvasnivalók a kiszáradástól a gyurcsányi pillanatig

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 30., szombat 6:31

Jó hétvégét és jó olvasást kívánok, alant a hét nagyobb cikkei. (Vigyázat, ez itt egy hírlevél. Az esővel meg óvatosan!)

Rendhagyó módon a hét témája, a tusványosi beszéd és a hozzá kapcsolódó Hegedüs Zsuzsa-saga kimarad, pontosan azért, mert ezeket minden nap részletesen követtük, és szinte minden mást kitakartak. Persze, biztos sokan elmulasztottak egy-egy gyöngyszemet a beszédre adott reakciókból és a főtanácsadó ámokfutásából, ezeket a linkekre kattintva visszaolvashatják. De most fordítsuk tekintetünket a világ egyéb izgalmas jelenségei felé!

ERDŐ, ERDŐ, ERDŐ

Kiskunhalas határában ég az erdő Fotó: Németh Dániel/444

Idén nyáron Magyarországon is minden eddiginél látványosabbak lettek a klímaválság hatásai: erdők égtek le, tavak, patakok tűntek el. Közben már azt is látjuk, hogyan gerjeszt konfliktusokat a vízhiány. Czinkóczi Sándor és Németh Dániel nagy riportban, képekkel és drónfelvételekkel mutatja meg a leginkább érintett alföldi területeket.

A klímaváltozás senkit sem érdekel, mióta megindult a tülekedés a fosszilis energiahordozókért. A Föld egyik legnagyobb őserdőjének otthont adó Kongói Demokratikus Köztársaság hatalmas mennyiségű földet bocsát árverésre, hogy „az olajbefektetések új célpontjává” váljon. Ha ez nem csak fenyegetés, a projekt tovább fogja fokozni a globális felmelegedést.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt