Az adóemelés költségvetése

reggel 4
2023 január 20., 06:57

Jó reggelt, a hegylakóknak jó havazást! Ez a 444 napindító hírlevele, de van még ott, ahonnan ez jött.

4 fontos cikk:

Drága a lóvé

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

A kormány eltörölte az adóemelési tilalmat. Januártól sávos lett az építményadó a Várban, Hódmezővásárhely bevezette a földadót, Budakalászon pedig megadóztathatják a Lupa-tó strandolóit. És a lista egyre bővülni fog.

Nagyot emelkedhetnek a társasházi közös költségek tavasszal... de mielőtt búslakodásra adnánk a fejünket, jön a fideszes értelmiség lapja, és szakcikkben magyarázza el, hogy kifejezetten jó hír az Európa-rekord magyar infláció. A kormány szerint az idei „a rezsivédelem költségvetése”.

Közben vannak azért fejlődő ágazatok, például a pénzdugdosási: Matolcsy Ádám barátja került elő a Mészáros-féle szuperbank igazi tulajdonosát elfedő magántőkealap mögül.

Orosz agresszió? Hol?

photo_camera Fotó: SERGEY BOBOK/AFP

Miközben Oroszország majdnem 11 hónapja pusztítja Ukrajna infrastruktúráját és öli lakóit, Medvegyev pedig már többedszerre fenyegetőzik atomháborúval, a magyar kormányoldal egyik fő véleményformálója feltette a kérdést: „Hol van itt az orosz agresszió?”

És miközben NATO-szövetségeseink újabb és újabb katonai segélyeket küldenek Ukrajnába, a magyar kormány azzal van elfoglalva, hogy orosz oligarchákat mentesítsen a szankciók alól - amitől a bratanki lengyel kormány kicsit kikészült. A békepárti magyar kormány által korábban kimenekített Kirill pátriárka épp nagyon szurkol az orosz hadsereg - és személyesen a drága jó Putyin elnök - sikerének.

Oktató, oktató, miért is oktat, ó?

Két újabb követelést fogalmazott a pedagógusok két szakszervezete, és elküldték Maruzsa Zoltánnak. A tankerület egyetlen polgári engedetlenséget sem tüntetett fel a bérjegyzékben egy VII. kerületi gimnáziumban, de Marosi Beatrix azért küldött egy figyelmeztetést az egyik tanárnak.

A minimálbérnél is kevesebb az ELTE-s tanársegédek és adjunktusok alapbére, a dolgozók az állami fenntartóhoz és az egyetem vezetéséhez fordultak.

Nem kérek sorsjegyet, köszönöm

Áruháznak tűnik, valójában posta
photo_camera Áruháznak tűnik, valójában posta Fotó: Németh Dániel/444

A Magyar Posta még mindig az ország legnagyobb foglalkoztatója, az álommunkahelyek képzeletbeli listáján viszont hátul kullognak. Zsúfoltságra, munkaerőhiányra, fizetésre panaszkodnak az ott dolgozók, de mindenekelőtt az úgynevezett értékesítés veri ki a biztosítékot.

Balaton

Eladó.
photo_camera Eladó. Fotó: Németh Dániel/444

Ahogy a Balaton környékén mindenütt, Csopakon is egyre kevesebb a zöldterület. Az állam tavaly ajándékozta oda a 20 ezer négyzetméteres telket a település önkormányzatának, az meg rögtön tovább is adná jó pénzért.

Dörgicsén épp készülnek módosítani az építési szabályzatot, hogy egy NER-es nagyvállalkozó borászatot, villát és kápolnát építhessen a domboldalba.

Bűnösök és kémek

photo_camera Fotó: telefonfelvétel az intézkedés közben, képaláírás: RTL Klub

Még a kollégái is állatnak hívták a londoni rendőrt, aki húsz évig büntetlenül erőszakolhatott nőket. David Carricknek két élete volt. A londoni rendőrség elitegységének tagjaként politikusokat és diplomatákat védett, szolgálat után nőket erőszakolt, sötét szobákba zárta őket. A brit miniszterelnök szerint az ügy aláásta a rendőrségbe vetett bizalmat.

Egyértelmű videós bizonyítékai voltak annak, hogy a rendőri intézkedés során tört el egy tanárnőnek a válla, miközben meg volt bilincselve - írja blogjában a Helsinki Bizottság. Mivel itthon nem nyomoztak tisztességesen, az ügy a strasbourgi bíróság elé került, amely most megállapította a súlyos jogsértést.

Gazda Albert jó kis krimit írt, de - spoiler! - nem derül ki a végén, ki a gyilkos. Denisz Kirejev janukovicsista oligarchák bankárából lett hazamentő ukrán kém. Ukrán kémek tették el láb alól, most pedig más ukrán kémek próbálják a patyolattisztánál is tisztábbra mosni az emlékét.

Az ultimátum

photo_camera Fotó: Netflix

Először megzsarollak, hogy szakítunk, ha nem házasodunk össze, majd az orrod előtt randizok másokkal, hogy végre igent mondj - ez az esszenciája a netflixes realitynak. Hat pár vesz részt egy rendkívül nyomasztó kísérletben, hogy a végén többen inkább sírva szakítsanak a másikkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.