Háborúzós pszichózis és inflációs spirál

reggel 4
május 14., 22:04

Újra itt a napindító hírlevél, benne az elmúlt nap fontosabb híreivel. (A hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.)

VÁLASZTÁS

Söjtörön kérdeztük Magyar Pétert: a Tisza Párt listavezetője nem megy el a Partizán-vitára, mert előbb köztelevíziós vitát szeretne, S. Mária pedig nem stábtag, nem szervez semmit, ezért a Metropolt feljelentették.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A DK-nak egy 27 ezres városban nem sikerült 216 ajánlást begyűjtenie, egyetlen jelöltjük sem lesz, pedig a tízből kilenc választókerületben próbálkoztak.

Közel 70 fideszes jelölt járt a Megafon képzésein, mielőtt elindult az önkormányzati választáson: országszerte több mint 430 ember vett részt a Megafon képzésein, a tanfolyamokon készült képekről a Lakmusz beazonosította, kik voltak ők.

  • Eldugták az újságírók elől a kampányoló Deutsch Tamást Pusztaszabolcson.
  • Vitézy Dávid szerint Karácsony hajlandó kiállni vitára, lesz főpolgármester-jelölti vita.
  • „Gyönyörűségtől elalélva imádni, csurgó nyállal bólogatni, azt szabad” – Gyurcsány Ferenc új műve már a főhős nevét leírva szól Magyar Péterről.
  • Pusztító erővel folytatódik a kormánypárt háborúzós pszichózisa.

BELFÖLD

Heves vita bontakozott ki arról, hogy a gyóntatópapnak kell-e jelentenie a kiskorúak szexuális zaklatását, mint mindenki másnak, vagy az ő helyzete kivételes. A katolikus gyermekvédelem vezető szakértőjének cikkét közöltük.

Holokauszttagadó vendégéről kérdeztük az NKE rektorát: Deli Gergely eddig nem magyarázta meg, miért hívta meg Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnököt, aki szerint a holokauszt mítosz, Izraelt pedig el kell törölni a térképről.

photo_camera Fotó: Kovács Bendegúz/444

Rákay Philip saját kezével mosta a legalább 80 milliós Mercedes-Maybach autóját egy budakeszi autómosóban.

  • Orbán Balázs szerint Magyarország kész háborúba menni Kína ellen Amerika oldalán.
  • Hiába kérnek a nők megelőző távoltartást, a bíróságok csak az esetek felében adják meg.
  • Egymás után bukja Spar-ügyben a sajtó-helyreigazítási pereket dr. Orbán Viktor.

GAZDASÁG

Az infláció négyszeresével nőttek a közúti fuvarozás költségei, amitől ismét nőni fog az infláció. Veszélyben vannak a családi benzinkutak, a minisztérium szerint vádaskodás helyett a hatékony működésre kellene törekedni.

photo_camera Illusztráció: Kristóf Balázs/444

A Direkt36 arról írt, hogy egy Matolcsy Ádámhoz köthető cég Dubajban 1 milliárdért vett luxusingatlant, amit aztán hasonló nagyságrendű haszonnal adtak tovább.

Az állami családbarátcég fura körülmények között kibérelt egy teljes nyomdát, Hadházy Ákos százmilliós sikkasztást gyanít: a cég pár nappal a Nagy Üzlet előtt cserélt tulajdonost, azóta pedig már NAV-végrehajtás alatt áll.

Hogy állunk erőművekkel? Hol lehet jól napelemet használni? Gáz, hogy Paks az oroszokhoz kötődik? A földrajzi adottságok és az energetikai lehetőségeink közötti összefüggésekről beszélgettünk Vasárus Gábor geográfussal, a HUN-REN KRTK tudományos munkatársával.

EU

Európai miniszterek még egy kétségbeesett kísérletet tesznek a természet helyreállításáról szóló rendeletért, mielőtt jön a magyar elnökség, és az egész megy a kukába.

photo_camera Fotó: GIORGI ARJEVANIDZE/AFP
  • Magyarország elgáncsolta a közös EU-s nyilatkozatot a Grúziában elfogadott „külföldi ügynöktörvényről”.

És már kijött a legutóbbi Borízű Hang rövidebb, ingyenes változata is.