Nem hallgatja ki a rendőrség Kubatov Gábort a Nemzeti Választási Irodát elfoglaló kopaszok ügyében

2016 július 8., péntek 15:09
226

Év eleje óta szépen fejlődik a közügyekben akciózó kopasz izomemberek és a rendőrség viszonya.

Izomemberek a Nemzeti Választási Iroda előterében 2016. február 23-án

Az már februárban, a Nemzeti Választási Irodánál látszott, hogy nem avatkoznak közbe, még ha nyilvánvaló törvénysértés történik is a szemük előtt. Ehhez tartották magukat később, például júniusban, az Erzsébet téren is. Tegnap a városligetben már

„Bazmeg, mikor fogtok intézkedni??4!!4!?!”

kiáltással utasította a rendőröket a biztonsági csapat egyik tagja.

Biztonsági őr a Városligetben 2016. július 6-án

Ilyen előzmények után talán nem meglepő, a tiltakozók kezét törő, választást csaló csapatokon túli arcokkal végképp nincs kedve foglalkozni a hatóságnak.

Azt ma is biztosan lehet tudni, hogy idén február 23-án kopasz izomemberek szállták meg a Nemzeti Választási Iroda épületét, hogy aztán fizikailag akadályozzák meg az MSZP-s Nyakó Istvánt, hogy népszavazást kezdeményezzen a kötelező vasárnapi zárva tartás ellen.

Még aznap kiderült, hogy a kopaszok csapatából többen dolgoztak a Kubatov Gábor fideszes pártigazgató vezette FTC biztonsági szolgálatának. Ezt később Kubatov sem tagadta, azt mondta, hogy

akik az irodánál megjelentek, a Fradi Security alvállalkozói voltak, „dolgoznak még ezer helyen”.

Azt is elmondta, hogy a rendőrség őt nem kereste meg, de ha megkeresik, szívesen segít nekik.

Kubatov Gábor előadást tart a Nagykörúti Polgári Esték rendezvénysorozaton Fotó: 444

Kubatov azért is lehet fontos szereplője a történetnek, mert a kopaszokon túl az „ellennépszavazást” benyújtó Erdősi néni segítője is köthető hozzá, meg hát egyáltalán, a Fidesznek állt érdekében megakadályozni az MSZP népszavazását. Ez akkor is így van, ha egyébként a Kúria döntése miatt a kormány aztán visszavonta a kötelező vasárnapi zárva tartást.

Szóval Kubatov sok szempontból fontos figurának látszik. De nem a rendőrség szerint.

ƒ„Az eddig lefolytatott nyomozás adatai alapján az eseményben szerepet játszó személyek kiléte ismert, Kubatov Gábor tanúkihallgatásától nem várható semmilyen azt ügy érdemét érintő releváns adat, vagy információ beszerzése, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint az indítvány elutasításáról határoztam.”

Ezt a rendőrség írta az MSZP-s Nyakó Istvánnak, miután azt kezdeményezte, hogy hallgassák meg Kubatovot az ügyben.

A válaszból az is kiderül, hogy ismerik a kopaszokat, ami jó hír, mert május elején még Nyakótól kértek személyleírást róluk, mikor az MSZP-s politikust hallgatták ki.

Így viszont, hogy „az eseményben szerepet játszó személyek kiléte ismert”, még kevésbé érthető, hogy miért húzódik hónapok óta a nyomozás. A befejezés első határideje július 1-re volt kitűzve, ezt aztán most szeptember 1-re tolták el. Gyanúsítottat egyelőre még nem hallgatta ki.

Gulyás Márton a bíróság előtt 2016. márciusában

Összehasonlítás képen amikor a kopaszok akciójának másnapján, Gulyás Márton megpróbálta leszerelni a Nemzeti Választási Iroda tábláját az épület homlokzatáról a történtek miatti tiltakozásként, akkor őt a helyszínen elkapták a rendőrök és egy hónapon belül el is ítélte a bíróság garázdaság miatt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt